Breaking News

Η ανακοίνωση του TAP για τη βλάβη του Δήμο Νέστου και οι Δηλώσεις του Δημάρχου

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία του αγωγού αερίου TAP αναφέρει:

«O Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) εξέδωσε σχετικά την ακόλουθη ανακοίνωση:

Κατά τη διάρκεια εργασιών κατασκευής για τον αγωγό, την Παρασκευή 28 Ιουλίου στην περιοχή Διαλεκτό Δήμου Νέστου (στο 155ο χλμ της όδευσης), υπέστη βλάβη το τοπικό σύστημα υδροδότησης. Η εργολήπτρια εταιρεία Spiecapag που εκτελούσε εργασίες στο σημείο (διαμόρφωση της Ζώνης Εργασίας), ενημέρωσε την αρμόδια Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΝ) και το Δήμο Νέστου, ενώ παράλληλα ενεργοποίησε άμεσα ειδικό συνεργείο που εργάστηκε αδιάκοπα για την επιδιόρθωση της βλάβης.

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση όλων και την εξαιρετική συνεργασία με το Δήμαρχο Νέστου και την τοπική ΔΕΥΑΝ, σε λιγότερο από 24 ώρες το σύστημα υδροδότησης επανήλθε. Ο ΤΑΡ και η εργολήπτρια εταιρεία Spiecapag παραμένουν σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς και αρχές για περαιτέρω ενέργειες, έχοντας ως βασική προτεραιότητα τη διατήρηση των σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας που έχουν οικοδομήσει με τις τοπικές κοινότητες από όπου διέρχεται ο αγωγός».

Δηλώσεις Δημάρχου Νέστου:

Σάββατο 29 Ιουλίου ώρα 9:44π.μ
Ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες επιδιορθώθηκε το σημείο του κεντρικού αγωγού υδροδότησης του δήμου μας από τη χθεσινή βλάβη που προκάλεσε το εργοτάξιο του ΤΑΠ, διαπιστώθηκε πως πιθανόν έχουν εισέλθει στον κεντρικό αγωγό φερτά υλικά . Κατά συνέπεια δεν επιτρέπεται η διέλευση του νερού. Οι υδραυλικοί της ΔΕΥΑΝ επιχειρούν όλη την νύχτα και μέχρι αυτήν την ώρα να εντοπίσουν το πρόβλημα. 
Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος επικοινωνεί συνεχώς από τα ξημερώματα και μέχρι αυτή τη στιγμή με τους υπεύθυνους του ΤΑΠ απαιτώντας να επανέλθουν ώστε να εντοπίσουν οι ίδιοι τη βλάβη την οποία προξένησαν. Διαφορετικά θα ζητήσει όπως διεμηνυσε την εισαγγελική παρέμβαση διότι υπάρχει πλέον ζήτημα δημόσιας υγείας.
Παρακαλουνται οι κάτοικοι κάποιων τοπικών κοινοτήτων που έχουν νερό να αποφύγουν την αλογιστη χρήση του.
Δυστυχώς ακόμη δεν μπορεί να προσδιοριστει χρονικά η αποκατάσταση της βλάβης. Ζητούμε από τους συμπολίτες μας να δειξουν κατανόηση και να κοινοποιησουν την ανακοίνωσή μας.
Όλο το κλιμάκιο της ΔΕΥΑΝ και ο Δήμαρχος βρίσκονται επί ποδός για να λυθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.


Σάββατο 29 Ιουλίου ώρα 15:16μ.μ
Ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΝ με επικεφαλή τον κ. Παρασχάκη Δημήτρη οι οποίοι επιχειρούσαν από χθες το βράδυ μέχρι και πριν από λίγο , είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως με την κατάλληλη τεχνογνωσία που διαθέτει η ΔΕΥΑΝ Νέστου και τους χειρισμούς του διευθυντή της κ. Κάλφα Κωσταντινου τελικά να αποκατασταθεί η βλάβη που προκάλεσε το εργοτάξιο της ΤΑΠ ΑΕ. Βλάβη για την οποία δεν ευθυνόταν ούτε στο ελάχιστο ο Δήμος. Η καθυστέρηση της υδροδότησης οφειλόταν στην εισροή αέρα τελικά στο κεντρικό δίκτυο.
Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος από νωρίς το πρωί συντονιζε τη όλη επιχείρηση για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αποκατάσταση.
Λόγω της μεγάλης διάρκειας της διακοπής της υδροδότησης η αποκατάσταση σε κανονικούς ρυθμούς θα γίνει τις επόμενες ώρες.
Παρακαλούμε τους συνδημότες μας για τη σωστή διαχείριση του νερού αφού πρώτα φροντίσουν για την εξαέρωση του εσωτερικού τους δικτύου (αφήνοντας δηλαδή για λίγο τις βρύσες ανοικτές )
Ευχαριστούμε για την μεγάλη κατανόηση και την συμπαράσταση όλων σας.
Από το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια