Breaking News

Δελτίο τύπου δραστηριότητες Δημάρχου/Δημοτικής Αρχής 14-20/8/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ/ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 14-20/8/2017
Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΜΒΡΙΑ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ- ΑΓΩΝΙΩΔΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Ιδιαίτερα δύσκολη ήταν η εβδομάδα που πέρασε για την περιοχή του πρώην Δήμου Ορεινού όπου αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση των ενοτήτων τους λόγω της μεγάλης ανομβρίας και της πτώσης της στάθμης του νερού στις πηγές του Πολυνέρου. Συνεργεία της ΔΕΥΑΝ από την πρώτη στιγμή με επικεφαλή τον Πρόεδρο της κ. Παναγιωτίδη Γιώργο, τον Αντιπρόεδρο κ. Αργυράκη Μιχάλη, τον Διευθυντή κ. Κάλφα Κωνσταντίνο αλλά και προσωπικό επιχειρούσαν συνεχώς με αυταπάρνηση για την αποκατάσταση του προβλήματος. Διαρκής και η παρουσία του Αντιδημάρχου Ορεινού κ. Τουμπεκτσή Δημήτρη όπου σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμαρχο Νέστου κ. Τσομπανόπουλο Ευάγγελο επιχειρούσαν τον συντονισμό προκειμένου να υπάρξει γρήγορη αποκατάσταση της υδροδότησης με ειδικές παρεμβάσεις. Μέχρι και την Παρασκευή 18 Αυγούστου η διοίκηση της ΔΕΥΑΝ και το κλιμάκιο της σχεδόν στρατοπέδευσε στην περιοχή του Ορεινού.
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ-ΑΜΕΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΒΑΣΗ
Φωτιά ξέσπασε σε χαράδρα που γειτνιάζει με την τοπική ενότητα του Πλαταμώνα στον Ορεινό την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017. Η συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηρίζεται από πυκνή θαμνώδη βλάστηση. Οι άμεσες παρεμβάσεις αλλά και οι συντονισμένες ενέργειες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και του Δήμου Νέστου έθεσαν την φωτιά μέσα σε λίγες ώρες σε πλήρη έλεγχο και τελικά σε κατάσβεση. Η φωτιά κατάφερε να κάψει μόλις λίγα τετραγωνικά μέτρα θάμνων. Στην επιχείρηση συμμετείχαν εναέρια τοπικά μέσα (τύπου πετζετέλ και ελικόπτερο), βυτιοφόρα της πυροσβεστικής και οι υδροφόρες των Δήμων Νέστου και Καβάλας.
ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛ. ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΛΟΓΩ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ
Η φωτιά που ξέσπασε στον Πλαταμώνα την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 και στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε κίνδυνος να προξενήσει μεγάλες ζημιές και ατυχήματα σοβαρά. Για τον λόγο αυτό συνεργεία της ΔΕΗ, προχώρησαν σε άμεση διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. Προκλήθηκε βέβαια, μεγάλη ταλαιπωρία στους κατοίκους της περιοχής, ωστόσο αποφεύχθησαν ανεπανόρθωτες βλάβες. Την επομένη το πρωί η ροή ρεύματος αποκαταστάθηκε κανονικά.
ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ
Ο Δήμος Νέστου σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία Καβάλας προέβησαν στην διάνοιξη, αντιπυρικών ζωνών την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 πλησίον της τοπικής ενότητας Πλαταμώνα στον Ορεινό προκειμένου να υπάρχει προσβασιμότητα, τόσο για τα αυτοκίνητα της πυροσβεστικής όσο και για τις υδροφόρες του Δήμου για την καλύτερη προστασία της περιοχής από πυρκαγιές.
ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ, ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΥΞΗ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ ΣΕ ΓΡΑΒΟΥΝΑ, ΚΕΧΡΟΚΑΜΠΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της ορθοδοξίας γιόρτασαν στους Ιερούς Ναούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η Γραβούνα, ο Κεχρόκαμπος και το Μοναστηράκι στο Δήμο Νέστου. Με ιδιαίτερη κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός, στην Γραβούνα την παραμονή της «Παναγίας» ενώ ακολούθησε με λαμπρότητα η περιφορά της ιερής εικόνας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής παρουσία του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, της Προέδρου του Δ.Σ. κας Ψυλλίδου Ελένης, του Αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα κ. Τουμπεκτσή Δημήτρη, της Προέδρου της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κας Αργυρέλη Ελένης, του Προέδρου της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνου και του δημοτικού συμβούλου κ. Γαβριηλίδη Νίκου καθώς και του Προέδρου της δημοτικής ενότητας Γραβούνας κ. Τσαμπάζη Βασίλη.
 Στον εσπερινό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μοναστηράκι παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Τουριστικής Ανάπτυξης και Καθαριότητας κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος και κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος.
Ανήμερα της Παναγίας, στο Μοναστηράκι ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκο αλλά και τον τοπικό σύμβουλο κ. Αραμπατζάκη Γιάννη παρακολούθησαν με κατάνυξη την λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου.
Στον Κεχρόκαμπο την αντίστοιχη λειτουργία παρακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης .
Την παραμονή της Παναγίας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιάσματος πραγματοποίησε λαϊκό γλέντι στον οικισμό πλησίον της θάλασσας που γειτνιάζει στο χωριό τους. Σημειωτέον, εκεί βρίσκεται ξωκλήσι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Δ.Σ. κα Ψυλλίδου Ελένη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο, την Πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη καθώς και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Χατζηγερακούδη Ιωάννη.


Δεν υπάρχουν σχόλια