Breaking News

Όχληση - Διαμαρτυρία της ΔΕΥΑΝ Νέστου προς την ΤΑΠ Α.Ε.


Θέμα: ¨Όχληση- διαμαρτυρία¨

Σχετ.: Έγγραφο μας με αρ. πρωτ. 1697/31-7-2017.

      Κύριοι, σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού εγγράφου μας  και μετά την σημερινή συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΤΑΠ Α.Ε. με τον Δήμαρχο Νέστου και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.,  σας ενημερώνουμε ότι οι υπηρεσίες μας προχωρούν στον άμεσο υπολογισμό των θετικών και αποθετικών ζημιών μας, για τις οποίες θα επανέλθουμε.
      Θα πρέπει άμεσα να απευθυνθείτε στην αρμόδια Εισαγγελία και να αναλάβετε την ευθύνη των υγειονομικών και λοιπών παραβάσεων που πιθανώς θα προκύψουν.
      Σας εφιστούμε τη προσοχή, που δυστυχώς δεν επιδείξατε όπως προέκυψε, για κάθε μελλοντική πιθανότητα να εργαστείτε κοντά στα δίκτυά μας.
      Άμεσα θα πρέπει να προχωρήσετε στην άμεση αποκατάσταση της αλήθειας για  το συμβάν από την εταιρία ΤΑΠ Α.Ε. με πλήρη και σαφή ανάληψη της ευθύνης σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα του Νομού, μήπως και μειώσετε τις επιπτώσεις της ζημίας που έχουμε υποστεί τόσο εμείς όσο και ο Δήμος Νέστου, που χωρίς ευθύνη μας, εμφανιστήκαμε υπόλογοι μίας ζημίας που εσείς προκαλέσατε.
      Είμαστε σε αναμονή της απάντησης σας στο έγγραφο αυτό καθώς και σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα σαν εταιρεία αφού σας δηλώσουμε ότι  επιφυλασσόμαστε για τη χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματος μας.

Κύριοι με το υπ΄ αρ. πρωτ. 21473/19-5-2016 αίτημά σας, σας κοινοποιήσαμε την πορεία όλων των αγωγών διανομής ύδρευσης του Δ. Νέστου που βρίσκονται στη ζώνη έργου του αγωγού φυσικού αερίου που κατασκευάζετε.
      Παρότι είχατε στη διάθεση σας όλα τα ανωτέρω στοιχεία στις 28-7-2017 και ώρα 13:30 μ.μ  μηχάνημα έργου της εταιρείας σας προκάλεσε ολική καταστροφή του αγωγού διανομής όλου του Δήμου Νέστου.
      Η βλάβη επισκευάστηκε προσωρινά στις 29-7-2017 στις 01:30 το βράδυ ,  όμως   μέχρι τις απογευματινές ώρες τις Κυριακής 30-7-2017 ο αγωγός δεν μπορούσε να μεταφέρει τις προβλεπόμενες ποσότητες νερού στις δεξαμενές αποθήκευσης εξαιτίας της πολύωρης διακοπής με αποτέλεσμα να χαθούν και τα τελευταία αποθέματα νερού.
     Μέχρι σήμερα έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση με προτεραιότητα μόνο στον πρώην Δήμο Κεραμωτής λόγω της τουριστικής περιόδου.
      Όμως τα προβλήματα είναι εντονότερα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στην πρωτεύουσα του Δήμου Νέστου, στην πόλη της Χρυσούπολης, η οποία υδροδοτείται οριακά και σε όλους τους οικισμούς των γιακάδων, Άνω Ποντολίβαδο, Κάτω Ποντολίβαδο, Νέα Κώμη, Γραβούνα, Πετροπηγή, Πέρνη, Εκάλη, Ζαρκαδιά.
      Εξαιτίας της πολυήμερης διακοπής και των υψηλών θερμοκρασιών, υπάρχουν εντονότατες διαμαρτυρίες προς την Υπηρεσία από,

  • όλα τα τουριστικά καταλύματα του Δήμου , η πληρότητα των οποίων είναι στο 100% με μεγάλο αριθμό τουριστών να έχουν διακόψει ήδη τη διαμονή τους.
  • το Δημοτικό CAMPING όπου για το τριήμερο 29-30-31 Ιουλίου 2017 διεξάγονταν σειρά συναυλιών με αποτέλεσμα η προσέλευση του κόσμου να είναι ελάχιστη.
  • το περιφερειακό αεροδρόμιο ¨Μέγας Αλέξανδρος¨, με μεγάλη προσέλευση τουριστών, να διαμαρτύρεται έντονα για τις συνθήκες υγιεινής εξαιτίας της έλλειψης νερού.
Η κατάσταση αντιμετωπίστηκε προσωρινά  από τον Δήμο Νέστου στέλνοντας υδροφόρες για άμεση παρέμβαση.
  • Την  Πυροσβεστική υπηρεσία κάνοντας λόγω για αδυναμία να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κλήση δεχτεί, αφού το πυροσβεστικό δίκτυο τροφοδοτείται από τα δίκτυα πόσιμου ύδατος.
  • Το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης και το Γηροκομείο της πόλης.
  • όλες τις κτηνοτροφικές και βιομηχανικές  μονάδες του Δήμου με  τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων.
      Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να γνωρίζετε τα οικονομικά και υλικά προβλήματα που έχει επωμιστεί η υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. με όλο το εργατοτεχνικό προσωπικό επί τρεις συνεχόμενες ημέρες να βρίσκεται σε επιφυλακή και τη χρήση του υπηρεσιακού στόλου και του μηχανολογικού εξοπλισμού σε πλήρη ανάπτυξη με τα ανάλογα έξοδα και φθορές ( ρεύμα-καύσιμα).
     Έχοντας λοιπόν υπόψη τα ανωτέρω απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας για το συμβάν από την εταιρία ΤΑΠ Α.Ε. με πλήρη και σαφή ανάληψη της ευθύνης σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα του Νομού.
     Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και επιφυλασσόμαστε για τη χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματος μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια