Breaking News

Δελτίο τύπου - Δραστηριότητες Δημάρχου/Δημοτικής Αρχής 28/8-3/9-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ/ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

28/8-3/9-2017
 
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Επιχειρηματίας του Δήμου Νέστου επισκέφθηκε τον Δήμαρχο κ. Τσομπανόπουλο στο γραφείο του την Δευτέρα 28 Αυγούστου προκειμένου να του εκδηλώσει το ενδιαφέρον του αλλά και την πρότασή του ώστε να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της επένδυσης για εμφιάλωση νερού, στην περιοχή του Διαλεκτού όπου του έχει παραχωρηθεί έκταση πριν  χρόνια.

ΣΥΣΚΕΨΗ  ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Στα γραφεία του πρώην Δημαρχείου Κεραμωτής συναντήθηκε την Δευτέρα 28 Αυγούστου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Κεραμωτής κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκο, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χατζηγερακούδη Γιάννη καθώς και τον Πρόεδρο Επαγγελματιών Κεραμωτής κ. Γκριτζελάκη Χριστόφορο προκειμένου να συζητήσουν αλλά και να προγραμματίσουν τις επόμενες κινήσεις τους για τη λύση του χρόνιου προβλήματος που ταλανίζει την Κεραμωτή και αφορά τη διέλευση των βαρέων οχημάτων από το χωριό.


ΓΕΥΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ- ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ  ΧΧης ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ κ. ΡΩΣΣΗ ΣΠΥΡΟΥ

Στην Λέσχη Αξιωματικών Καβάλας  παρευρέθη  ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Δήμαρχο Τοπείρου Μίχογλου Θωμά την Τρίτη 29 Αυγούστου ύστερα από πρόσκληση του  κ. Ρώσση Σπύρου Διοικητή της ΧΧης  Τεθωρακισμένης Μεραρχίας προκειμένου να συζητήσουν θέματα, που άπτονται την συνεργασία των Δήμων με την Ταξιαρχία σε μια σειρά συναντήσεων του Στρατηγού με φορείς. Ακολούθησε γεύμα κατά το οποίο ολοκληρώθηκε και ο διάλογος μεταξύ τους.


ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Τον Διευθυντή της Β/θμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κ. Βαγενά Απόστολο προσκάλεσε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Τετάρτη 30 Αυγούστου παρουσία και των δύο νέων γυμνασιαρχών της Χρυσούπολης κ. Κούρτη και κ. Τσορμπατζόγλου προκειμένου να συζητήσουν την καλύτερη κατά το δυνατόν κατανομή των μαθητών μεταξύ των δύο Γυμνασίων. Πρόθεση του Δημάρχου ν’ αξιοποιηθεί και η 2η πτέρυγα του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης στην περιοχή των σφαγείων για πρώτη φορά προκειμένου το σχολείο να λειτουργήσει ομαλά και απρόσκοπτα.

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ

Σε μια καθαρά εθιμοτυπική επίσκεψη προέβη την Τετάρτη 30 Αυγούστου ο νέος διοικητήςτης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας κ. Μπαλατσούκας Νίκος προς τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο ενόψει ανάληψης των νέων του καθηκόντων και στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας μεταξύ της υπηρεσίας και του Δήμου. Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα δόθηκαν τα χέρια για μια εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος των πολιτών. Ο Δήμαρχος έκανε γνωστό στο νέο διοικητή πως ήδη ανανέωσε τη μίσθωση του κτηρίου που στεγάζει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χρυσούπολης. Το μηνιαίο μίσθωμα ανέρχεται στο ύψος των 2.500€ ποσό που καλύπτει ο Δήμος Νέστου.

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΑΜΑΘ- Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΔ ΑΜΘ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Η ετήσια γενική συνέλευση της ΔΙΑΑΜΑΘ πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή την Τετάρτη 30 Αυγούστου με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων και του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου. Κατά τη σύσκεψη εγκρίθηκε ο ισολογισμός της προηγούμενης χρήσης. Στη συνέχεια ακολούθησε Δ.Σ. της ΠΕΔ ΑΜΘ όπου μεταξύ των θεμάτων κυριάρχησε, η οργάνωση του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου ΑΜΘ που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβρη, παρουσία και τον πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα. Συζητήθηκε  ακόμη και ο προγραμματισμός για τη σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης  για την ΠΕΔ στις 27 Σεπτεμβρίου. Ο Δήμαρχος Νέστου έθεσε σαν έκτακτο θέμα, αίτημα επιχορήγησης από την ΠΕΔ για το συνέδριο της τοπικής ιστορίας που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος τον Οκτώβριο το οποίο και έγινε δεκτό με επιχορήγηση ύψους 1000€.

Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΗΡΩΩΝ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Συνάντηση με την αρχιτέκτονα κα Καραβέλη Ειρήνη είχαν ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη όπου επισκέφθηκαν την πλατεία Ηρώων στη Χρυσούπολη προκειμένου να επισημανθούν στην επιστήμονα λειτουργικά θέματα της πλατείας  και να τα λάβει υπ’ όψιν της στη μελέτη που της έχει ανατεθεί για την ανάπλαση της πλατείας.  Αργότερα ο Δήμαρχος με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων μετέβησαν στο Σκοπό όπου συνάντησαν τον Πρόεδρο του χωριού κ. Κεντζίδη Χαράλαμπο. Εκεί ο Πρόεδρος υπέδειξε στον Δήμαρχο τις παρεμβάσεις που χρίζουν να γίνουν άμεσα στην πλατεία του χωριού. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Νέστου μετέβη στην Κεραμωτή συνοδευόμενος από τους κ. Βαλσαμίδη, κ. Μαυροθαλασσίτη, κ. Χατζηγερακούδη και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας κ. Ψυχουδάκη όπου συνάντησαν τον μελετητή κ. Πλέσσια Αργύρη προκειμένου να του υποδείξουν λειτουργικά θέματα από το κυκλοφοριακό που αντιμετωπίζει η Κεραμωτή στα πλαίσια σύνταξης της κυκλοφοριακής μελέτης που ετοιμάζει. Μεταξύ των άλλων, η μελέτη θα περιλαμβάνει και την απαγόρευση της διέλευσης των βαρέων οχημάτων.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 25η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ

Για 25η χρονιά, γιορτάσθηκε με μεγάλη επιτυχία και φέτος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λεκάνης η «Γιορτή της πατάτας». Πλήθος κόσμου παρέστη στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου κατά τον χαιρετισμό του συνεχάρη τον Σύλλογο και τους κατοίκους του χωριού για την γιορτή αυτή που ετοιμάζουν κάθε χρόνο όπου αναδεικνύει το τοπικό τους προϊόν και συμβάλλει στην τοπική οικονομία. Η μεγάλη επισκεψιμότητα τουριστών είναι αποτέλεσμα της σοβαρής διοργάνωσης όλα αυτά τα χρόνια. Ο Δήμος Νέστου ενίσχυσε τη μεγάλη γιορτή με 1000€. Παρέστησαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Ορεινού κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδης Γιώργος και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Τσακαλίδης Γιάννης και κ. Γαβριηλίδης Νίκος.

Από το Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια