Breaking News

Δελτίο Τύπου - Δραστηριότητες Δημάρχου/Δημοτικής Αρχής 23-29/10/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ/ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 23-29/10/2017ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΔ ΑΜΘ

 Στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΠΕΔ ΑΜΘ παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 στην Κομοτηνή. Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε με σκοπό,  να επαναληφθούν οι εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν ο απολογισμός δράσης της ΠΕΔ ΑΜΘ και ο οικονομικός απολογισμός  καθώς και οι αναπτυξιακές προτεραιότητες στην ΑΜΘ, ενόψει του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια ΑΜΘ με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 6ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΜΘ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ

Για τον καλύτερο προγραμματισμό του 6ου συνεδρίου που αφορά την παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλου, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017,  ενημερωτική σύσκεψη, στα πλαίσια των κατευθύνσεων που δόθηκαν από τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και τον αρμόδιο Υπουργό Χ. Βερναρδάκη.
 Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του Αντιπεριφερειάρχη  Καβάλας κ. Μαρκόπουλου και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης Τρύφωνας, ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Παπαφιλίππου,  η Δήμαρχος Καβάλας κα Τσανάκα Δήμητρα, ο Γ.Γ. Δήμου Παγγαίου και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Θάσου.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟ  ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΟΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ

Κατά την συνάντηση που είχαν με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη οι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι Δήμων του Νομού Καβάλας  την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 στο γραφείο  του Αντιπεριφερειάρχη για το 6ο Συνέδριο της ΑΜΘ είχαν την ευκαιρία να του καταθέσουν  υπόμνημα θεμάτων για σοβαρά ζητήματα των Δήμων τους.
Ο Τρύφων Αλεξιάδης παρίστατο, στη σύσκεψη, ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, ζητώντας ύστερα από τις λεπτομέρειες οργάνωσης του συνεδρίου, να καταθέσει ο κάθε Δήμος ξεχωριστά και ομαδοποιημένα ανά Υπουργείο υπόμνημα θεμάτων που τους αφορά. Το υπόμνημα αυτό θα το στείλουν και εγγράφως στην κυβέρνηση  προκειμένου το κλιμάκιο των Υπουργών που θα συνοδεύει τον Πρωθυπουργό στο 6ο Συνέδριο της ΑΜΘ στις  13-14 Νοεμβρίου 2017 να απαντήσει στις προτάσεις του κάθε Δήμου.
Ο Δήμος Νέστου μέσω του Δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου κατέθεσε θέματα που αφορούν :
·        Την έτοιμη μελέτη για το έργο της γεωθερμίας με τίτλο «Κατασκευή δύο νέων γεωτρήσεων και δικτύου μεταφοράς και διανομής ζεστού ύδατος στο γεωθερμικό πεδίο Ερατεινού».
·        Το σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετώπισε ο Δήμος το περασμένο καλοκαίρι ιδιαίτερα  στην περιοχή του Ορεινού- Την αντιμετώπιση με παρεμβάσεις για ενίσχυση των δικτύων και αντλιοστασίων στην περιοχή – Την ανάγκη αντικατάστασης αγωγού μεταφοράς ύδατος από την Αβραμηλιά έως τη Ζαρκαδιά- Τον εκσυγχρονισμό υδρευτικών δικτύων κυρίως στον ορεινό.
·        Την ύπαρξη μελετών και την ανάγκη για την ανακατασκευή προσαγωγού αρδευτικής διώρυγας από τον Παράδεισο μέχρι το ΚΕΓΕ – Τον εκσυγχρονισμό αρδευτικών δικτύων Γιακάδων του Δήμου Νέστου.
·        Τη μη διέλευση βυτιοφόρων και βαρέων οχημάτων από Κεραμωτή προς Θάσο και αντίστροφα- Εναλλακτική πρόταση το λιμάνι Φίλιππος Β
·        Αντιπλημμυρική προστασία οικισμών του Δήμου
·        Εκσυγχρονισμός αρδευτικών δικτύων
·        Έργο εξοικονόμησης ενέργειας με ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων
·        Επέκταση και Αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Γραβούνας
·        Αποκατάσταση στατικότητας κερκίδων Δημοτικού Γηπέδου Χρυσούπολης-Κατασκευή ελαστικού τάπητα (ταρτάν) – Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου
·        Χρηματοδότηση νέων παιδικών χαρών
·        Θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση αδέσποτων ζώων
·        Πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού στις υπηρεσίες του Δήμου

ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Με μεγάλη κατάνυξη και επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό όπου χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης κ. Τιμόθεος . Η περιφορά της εικόνας, ματαιώθηκε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Στον εσπερινό παρίσταντο ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος, ο Βουλευτής ΝΔ Καβάλας κ. Παναγιωτόπουλος , ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο πρώην Βουλευτής Καβάλας κ. Πασχαλίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ταξίαρχος κ. Γκράνας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, η Πρόεδρος Δ.Σ. Ψυλλίδου Ελένη, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Μπάμπης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Ορεινού κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κώστας και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, δοξολογία, χοροστατούντος  του Μητροπολίτη Ξάνθης και Τοποτηρητού Καβάλας κ. Παντελεήμονα με κάθε λαμπρότητα.  Παρίσταντο ο Δήμαρχος Νέστου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας Ταξίαρχος κ. Γκράνας, η Πρόεδρος Δ.Σ. κα Ψυλλίδου Ελένη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη, η Πρόεδρος ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη και πλήθος πιστών. Ακολούθησε δεξίωση, στην αίθουσα της εκκλησίας.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΘ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Οι υπάλληλοι του Κέντρου Κοινότητας Χρυσούπολης συμμετείχαν στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2017 στην Ξάνθη, από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΑΜΘ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας. Συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας, οι παρεχόμενες υπηρεσίες καθώς και οι αρμοδιότητες των στελεχών. Το Κέντρο Κοινότητας Χρυσούπολης του Δήμου Νέστου, απέσπασε τα πιο θετικά σχόλια, για τη μέχρι τώρα εύρυθμη λειτουργία του.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Εθιμοτυπική επίσκεψη, πραγματοποίησε στον Δήμο Νέστου, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017,  ο υποψήφιος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης, στα πλαίσια της περιοδείας του σε όλη την Ελλάδα . Επισκέφθηκε το γραφείο του Δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που άπτονται του Δήμου μας. Στη συνάντηση παρίστατο και η δημοτική ομάδα του Δημάρχου.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ

Την θεατρική παράσταση, «ΦΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ» του Δημήτρη Ψαθά που παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, συνοδευόμενος από την σύζυγό του και την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη. Με το πέρας της παράστασης, ο Δήμαρχος Νέστου εξέφρασε στο Δ.Σ. του Συλλόγου τα συγχαρητήριά του για την αρτιότητα της παράστασης.

ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ Ο ΕΟΡΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ- ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΥΠΟ ΒΡΟΧΗΝ

Η καθιερωμένη δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου παρουσία αρχών, επισήμων  και σχολείων. Ο Δήμαρχος Νέστου παρέστη στην δοξολογία του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στην Κεραμωτή.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Ηρώων της Χρυσούπολης.

Στη συνέχεια, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και υπό συνεχή βροχή, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση των σχολείων και των συλλόγων, παιδιά και μέλη των συλλόγων δεν κάμφθηκαν ούτε λεπτό, από την βροχή και το κρύο αποδεικνύοντας το υψηλό φρόνημα που τους διακατέχει.

Φέτος για πρώτη φορά, ο Δήμος Νέστου είχε οργανώσει, να μεταδίδεται από εκφωνητή, η ροή της παρέλασης, προκειμένου να γνωρίζουν οι παριστάμενοι, το τμήμα που παρέλαυνε, εκείνη τη στιγμή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια