Breaking News

Δελτίο Τύπου Δραστηριότητες Δημάρχου/Δημοτικής Αρχής 26/03-01/04/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ/ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 26/03-01/04/2018ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΗ ΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ
 
Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος δέχτηκε τις ευχές των συμπολιτών του, για την ονομαστική του εορτή την Δευτέρα 26 Μαρτίου . Από το πρωί υποδεχόταν στο γραφείο του πολίτες, όπου μεταξύ ευχών και κερασμάτων, είχαν την ευκαιρία, να του αναφέρουν και θέματα που άπτονται των υπηρεσιών του Δήμου καθώς και της καθημερινότητάς τους.
 
ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ  ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
Η νέα διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Καβάλας,  επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Νέστου στο γραφείο του,  την Τρίτη 27 Μαρτίου, όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν, κυρίως θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους στους Δήμους. Του ανέφεραν τα αιτήματα του κλάδου τους και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν τους εργαζόμενους,  στο Δήμο Νέστου. Ο Δήμαρχος απάντησε θετικά στα περισσότερα από αυτά και δεσμεύτηκε για την άμεση επίλυσή τους
  
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ  ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΕΡΙ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου,  Βαγγέλη Τσομπανόπουλου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Μαρτίου συνάντηση με τον διευθυντή Α/θμιας εκπαίδευσης Ν. Καβάλας κ. Μπαντίκο, τον πρόεδρο του ΔΣ. του Συλλόγου των δασκάλων στον νομό Καβάλας κ. Μουμτζάκη οι οποίοι μαζί με τον Δήμαρχο αποτελούν την τριμελή επιτροπή,  που όρισε το Υπουργείο Παιδείας για τη σταδιακή ένταξη των νηπίων ηλικίας 4 ετών,  στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση,  αφού το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα προκαλέσει μείωση προσωπικού στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Η επιτροπή με επικεφαλή τον Δήμαρχο,  συζήτησαν για τις υποδομές που υπάρχουν στα νηπιαγωγεία του Δήμου Νέστου και το ενδεχόμενο τα κτήρια που στεγάζονται να δεχθούν,  περισσότερο όγκο νηπίων,  σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο. Ο Δήμαρχος, όπως ανέφερε,  οι κτιριακές εγκαταστάσεις για τα νηπιαγωγεία,  ήδη,  παρουσιάζουν στενότητα χώρου,  πολλώ δε μάλλον,  να αυξηθεί ο αριθμός των νηπίων. Σε αντίθεση με τους 4 παιδικούς σταθμούς του Δήμου που στεγάζονται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.

ΕΚΛΕΨΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Ο ΝΕΟΣ ΕΝΤΥΠΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ

Ένα καλαίσθητο και άρτια ενημερωμένο, έντυπο οδηγό προβολής, παρουσίασε στα Μ.Μ.Ε ο Δήμος Νέστου την Τετάρτη 28 Μαρτίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόκειται για ένα έντυπο, που περιέχει χρήσιμες πληροφορίες,  για την ιστορία του Δήμου, τα μνημεία , τις πολιτιστικές δράσεις, τα τοπικά προϊόντα , τη θρησκευτική ζωή ενώ περιέχονται χαρακτηριστικές φωτογραφίες που απεικονίζουν τις ομορφιές του τόπου. Περιέχονται επίσης χρηστικές πληροφορίες,  για τουρίστες και επισκέπτες. Στο έντυπο απεικονίζεται και το νέο έμβλημα του Δήμου. Η παρουσίαση του έντυπου οδηγού προβολής,  παρουσιάστηκε στα Μ.Μ.Ε.  Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος,  κατά τον χαιρετισμό του στην παρουσίαση,  ανέφερε τη σημασία του οδηγού προβολής για το Δήμο . Ήταν κάτι , όπως είπε χαρακτηριστικά, που έλειπε εδώ και χρόνια από το Δήμο. Ο Δήμος, πλέον  θα μπορεί με τον οδηγό να πληροφορεί επαρκώς τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών στην περιοχή μας. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από την  εταιρία που ανέλαβε την έκδοση του οδηγού.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Α΄ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Ενόψει της παγκόσμιας μέρας παιδικού βιβλίου, ο Α΄ παιδικός σταθμός, παρουσίασε το διδακτικό παραμύθι, του Ευγένιου Τριβιζά '' Δόνα η Τερηδόνα'' στο Δημοτικό θέατρο Χρυσούπολης την Τετάρτη 28 Μαρτίου. Παρουσία, πλήθους παιδιών και γονιών, πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική εκδήλωση που ψυχαγώγησε τα παιδιά και δίδαξε συγχρόνως. Στην παρουσίαση παρέστη και η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΕΙΑΣ κ. Αργυρέλη .

ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΤΟΥ 1ου ΚΑΙ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕIΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Στον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο ''έψαλαν'' τα χελιδονίσματα οι χορωδίες του 1ου και 4ου Δ.Σ. Χρυσούπολης υπό την εποπτεία της μουσικού και εκπαιδευτικού κ. Χουρμουζιάδου Δέσποινας, την Πέμπτη 29 Μαρτίου. Πρόκειται για το γνωστό έθιμο, που στέλνει το μήνυμα, του ερχομού της Άνοιξης. Τα παιδιά, κρατώντας χάρτινες κατασκευές με χελιδόνια και καλάθια με λουλούδια, τραγούδησαν την άνοιξη στον Δήμαρχο, που τους συνεχάρη για την όμορφη έκπληξη που του χάρισαν. Ο ίδιος ως ανταπόδοση, κέρασε μαθητές και εκπαιδευτικούς, προτρέποντας να μην σταματήσουν να δημιουργούν και να πρωτοπορούν.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΚΑΡΥΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Το Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς, επισκέφθηκε την Πέμπτη 29 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος προκειμένου να συζητήσουν, με το διευθυντή του σχολείου κ. Σμάλη τις λεπτομέρειες για τη βαφή όλου του κτηρίου αλλά και άλλων σημαντικών παρεμβάσεων από το Δήμο, προκειμένου το σχολείο, να είναι έτοιμο κατά τη διάρκεια των επισκέψεων σχολείων του εξωτερικού στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS στο οποίο συμμετέχει το Δ.Σ. Νέας Καρυάς. (Το κόστος των παρεμβάσεων θα υπερβεί το ποσό των 10.000€)

ΣΤΗ ΔΕΥΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ
 
Τη ΔΕΥΑΝ επισκέφθηκε την Παρασκευή 30 Μαρτίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος προκειμένου να συζητήσει με τη διοίκηση της επιχείρησης θέματα που άπτονται των χειρισμών της.
 
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ- ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝ
 
Αντιπροσωπεία των εργατών καθαριότητας στο Δήμο Νέστου,  επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο στο γραφείο του,  την Παρασκευή 30 Μαρτίου, προκειμένου να του εκφράσουν την αγωνία τους,  για το εργασιακό τους μέλλον λόγω της λήξης της σύμβασής τους.
  
ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Δύο νέες παιδικές χαρές,  με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές όπως πλέον απαιτούνται ,παραδόθηκαν στα παιδιά του Δήμου Νέστου την Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Μαρτίου. Πρόκειται για τις παιδικές χαρές στην περιοχή του Προαστίου και της Αχλαδινής στη Χρυσούπολη. Λίγο πριν τη παράδοση των παιδικών χαρών,  πραγματοποιήθηκε αγιασμός από τους ιερείς πατέρα Φιλόθεο και πατέρα Αδαμάντιο παρουσία και των κοντινών Δημοτικών σχολείων, 2ου και 5ου Δ.Σ Χρυσούπολης,  των οποίων οι μαθητές ενθουσιασμένοι ξεχύθηκαν στο παιχνίδι. Οι νέες παιδικές χαρές κόστισαν προϋπολογισμό ύψους  70.000€   που καλύφθηκαν από ίδια έσοδα του Δήμου. Ο Δήμαρχος ο οποίος παρέστη στον αγιασμό ανέφερε στα Μ.Μ.Ε για τις 49 παιδικές χαρές, του Δήμου οι οποίες σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές πρέπει άμεσα να κλείσουν αφού πλέον θεωρούνται ακατάλληλες. Ωστόσο ο Δήμος θα προχωρήσει και σε δημιουργία κι άλλων παιδικών χαρών σε όλο το Δήμο αφού αξιοποιήσει το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών ύψους 200.000€  ώστε να ψυχαγωγούνται οι μικροί μας συμπολίτες με τον καλύτερο αλλά κυρίως με τον πιο ασφαλή τρόπο. Τον Δήμαρχο συνόδευσαν ο αντιδήμαρχος έργων κ. Βαλσαμίδης και η πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ψυλίδου. Ακολούθησε η επίσκεψη στους  Α΄ και Β΄παιδικούς σταθμούς Χρυσούπολης,  όπου συνομίλησαν με το προσωπικό για θέματα καθημερινότητας των σταθμών.ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ
 
Σε εργασίες καλλωπισμού και ευπρεπισμού της πλατείας Παπανδρέου στη Χρυσούπολη αλλά και των δέντρων που περιέχονται σ’ αυτή,   προχώρησε ο Δήμος Νέστου την Παρασκευή 30 Μαρτίου,  μετά από πολλά χρόνια . Τις παρεμβάσεις,  ανέλαβε εργολάβος, με κόστος 20.000€ για το Δήμο. Παρόμοιες παρεμβάσεις συνεχίζονται όχι μόνο στη Χρυσούπολη αλλά και στο Προάστιο καθώς και στα χωριά του Αγιάσματος, Κεραμωτής, Πετροπηγής, Γραβούνας και Πηγών.
 
ΣΤΟΝ ΚΕΧΡΟΚΑΜΠΟ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Ανήμερα της εορτής του Λαζάρου , το Σάββατο 31 Μαρτίου ο νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος χοροστάτησε,  της λειτουργίας του Ιερού ναού, στον Κεχρόκαμπο. Στη λειτουργία παρέστη και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος,  συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ. Τουμπεκτσή και κ. Βαλσαμίδη καθώς και τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου και τον πρόεδρο του χωριού κ. Σιδηρόπουλο Κώστα. Ο Δήμαρχος με τη λήξη της ιερής λειτουργίας,  συνομίλησε, στην γραφική πλατεία του χωριού, με τους κατοίκους του Κεχροκάμπου για θέματα που τους απασχολούν ενώ στη συνέχεια παρακάθισαν σε γεύμα,  στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου προς τιμήν του Δεσπότη.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ
Στην εκδήλωση,  που επιμελήθηκε άρτια,  ο πολιτιστικός σύλλογος Χρυσοχωρίου ''Ψηλά βουνά και απάτητα...'' και με αναφορά στην ιστορία και τον πολιτισμό των Σαρακατσάνων παρέστη,  το Σάββατο 31 Μαρτίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος,  συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Κεραμωτής κ. Κοσμίδου, τους προέδρους Αναπτυξιακής, ΔΕΥΑΝ, ΕΥΝΕΣΤΕΙΑΣ, Α/θμιας Σχολικής επιτροπής κ.κ. Παπαθεοδώρου, Παναγιωτίδη, Αργυρέλη, Χατουτσίδου. Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους συντελεστές για το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό θέατρο Χρυσούπολης.
 
ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΥΞΗ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ
 
Με λαμπρότητα και κατάνυξη ξεκίνησε η μεγάλη εβδομάδα κι όλοι οι δημότες γέμισαν ασφυκτικά τις εκκλησιές του Δήμου. Το πρωί της Κυριακής των Βαΐων ο Δήμαρχος Νέστου παρέστη στη λειτουργία του Ι.Ν. του Αγίου Παντελεήμονα συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Βαλσαμίδη, τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου, την Πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη , τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Καραγεωργίου. Στη συνέχεια βρέθηκαν στην αίθουσα του ιερού ναού όπου συνομίλησαν με τον ιερέα πατέρα Αναστάσιο, την εκκλησιαστική επιτροπή και πιστούς της ενορίας. Το βράδυ ο Δήμαρχος παρακολούθησε την ακολουθία του Νυμφίου στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην Κεραμωτή,  συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κεραμωτής κα Κοσμίδου Λαρίσα, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο, τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκο, τον Πρόεδρο της Κεραμωτής κ. Ψυχουδάλη Πάρη, τον πρώην Δήμαρχο Κεραμωτής κ. Μαρινάκη Μένανδρο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αραμπατζάκη Γιάννη. Στην λειτουργία παρέστη μεταξύ άλλων και ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας Γεώργιος.


 
ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΤΑΒΕΡΝΑΚΙ  ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ
 
Ο Δήμος Νέστου «αναγκάστηκε» να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της ταβέρνας, η οποία λειτουργούσε επί 70 συνολικά χρόνια στην όχθη του ποταμού Νέστου στην περιοχή της Χρυσούπολης μετά από καταγγελία των «γνωστών- άγνωστων» του Δήμου στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης. Όλα αυτά τα χρόνια οι ιδιοκτήτες  της ταβέρνας ήταν η οικογένεια του κ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος πλήρωσε τη συμμετοχή του στα κοινά και συγκεκριμένα στη παρούσα διοίκηση του Δήμου αναγκαζόμενος να χάσει τη δουλειά του. Οι συγκεκριμένοι «κύριοι» χρειάστηκαν 70 χρόνια προκειμένου να αφυπνιστεί η οικολογική τους συνείδηση βγάζοντας το πολιτικό τους μένος μέσα από τη συγκεκριμένη καταγγελία. Η συγκεκριμένη οικογένεια αποτελούσε βασικό φύλακα του παραποτάμιου  δάσους της περιοχής αξιοποιώντας την προστατεύοντας την πολλές φορές από πυρκαγιές και αποτελώντας κέντρο ενημέρωσης  σε πολλούς ξένους και ντόπιους επισκέπτες παίρνοντας πληροφορίες για την χλωρίδα  και την πανίδα του Νέστου.
Σε όλη την Ευρώπη, δίπλα σε δάση, ποτάμια και λίμνες συναντά  ο επισκέπτης δραστηριότητες εστιατορίων, καφέ, κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, μουσεία και ό,τι άλλο μπορεί να συναντήσει κανείς σε τέτοιες περιοχές. Στην Ελλάδα όμως φαίνεται πως τα ‘χουμε όλα παρεξηγήσει και έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο το οποίο πολλές φορές αγγίζει τα όρια της παράνοιας. Αν κάποιοι χτίζουν την πολιτική τους καριέρα στα συντρίμμια ανθρώπινων προσπαθειών και κόπων δεκαετιών με προσφορά στη τοπική κοινωνία τους παραδίδουμε στην κρίση των συμπολιτών μας!!!
 


Δεν υπάρχουν σχόλια