Breaking News

Εντάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για το κλείσιμο του καταστήματος αναψυχής στις όχθες του Νέστου

Στην έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου  που πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη και ενόψει της εορτής του Πάσχα, το νομικό πρόσωπο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ διένειμε λαμπάδες σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους.
Λίγο πριν ξεκινήσουν τα θέματα της ημερησίας διάταξης το κλίμα φορτίστηκε έντονα με το  θέμα,  που έφερε στο τραπέζι ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής,  κ. Παπαθεοδώρου και αφορούσε το κλείσιμο του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στις όχθες του ποταμού Νέστου. Ο κ. Παπαθεοδώρου έντονα φορτισμένος συναισθηματικά αναφέρθηκε στην διακοπή λειτουργίας του καταστήματος του ύστερα από 70 χρόνια ρίχνοντας τις ευθύνες για το γεγονός στην αντιπολίτευση και ειδικά στον επικεφαλή της.
Ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση, με τον επικεφαλή της αντιπολίτευσης να δηλώνει πως δεν έχει καμία ευθύνη αφού η καταγγελία που έγινε έχει ονοματεπώνυμο. Σαν να μην έφτανε αυτό,  με πολύ θράσος αναφέρθηκε στην δική του θητεία τονίζοντας πως ο ίδιος δεν προέβη στο κλείσιμο του εν λόγω καταστήματος κρατώντας την όποια(;;;) καταγγελία στο συρτάρι του.
Ωστόσο, δεν μας διευκρίνισε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης σε ποιο συρτάρι βρισκόταν η εν λόγω καταγγελία καθώς όταν αναλάβαμε την διοίκηση τα έγγραφα, που βρέθηκαν στο συρτάρι του ήταν οι άπειρες κλήσεις του Α.Τ. Χρυσούπολης κατά την θητεία της προηγούμενης διοίκησης καθώς και  ένα έγγραφο 2 ημέρες πριν την αποχώρησή  της προς την Τεχνική Υπηρεσία για την απομάκρυνση του στεγάστρου στο γήπεδο της Πέρνης συγκρίνονται με αυτήν για την οποία γίνεται λόγος και από την οποία εξαρτάται ο βιοπορισμός μια οικογένειας.
 
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος σε έντονο ύφος κατηγόρησε την πρώην διοίκηση λέγοντας, πως αφού γνώριζαν τον καταγγέλλοντα γιατί δεν τον σταμάτησαν προκειμένου να μην υπάρξει συνέχεια και σήμερα ρίχνοντας κροκοδείλια δάκρυα αποποιούνται των ευθυνών τους. Τόνισε ακόμη, πως οι λεονταρισμοί τους  ανατρέπονται με την ενεργοποίηση της καταγγελίας των «γνωστών-αγνώστων» στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος ελέγχει την Δημόσια Διοίκηση και οποιαδήποτε παράβαση της υφιστάμενης νομοθεσίας εκ μέρους των υπαλλήλων θα έθετε σε κίνδυνο τη δουλειά τους.
 
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν:
  • Η καταβολή παλαιών αμοιβών (που αφορούσαν την προηγούμενη διοίκηση) εργαζομένων στην Φωτοδρομή, ύψους 35.000€.
  • Η προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, στο πλαίσιο της οικονομικής βοήθειας του Κέντρου από τον Δήμο.
  • Η συμμετοχή στη συνάντηση εργασίας του Δήμου στο πρόγραμμα INTERREG ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.
  • Η έκτακτη επιχορήγηση από τον Δήμο προς την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή για την κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας τεσσάρων (4) καθαριστριών τις οποίες δεν καλύπτει από τα μέσα του σχολικού έτους το Υπουργείο.
  • Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου για τη σύσταση επιτροπής βάσει του αρ. 36 Ν4508/2017 για επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Η απόφαση του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ ΕΥΝΕΣΤΙΑ με θέμα “Έγκριση κανονισμού λειτουργίας ΚΔΑΠ του Δήμου Νέστου”, πρόκειται για ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης το οποίο θα δώσει θέσεις εργασίας σε άνεργους εκπαιδευτικούς αλλά και θα απασχολεί επιμορφώνοντας τους μαθητές τις απογευματινές ώρες.
  • Η εκτέλεση του έργου “Ασφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών Δημοτικής Ενότητας Χρυσούπολης” προϋπολογισμός μελέτης 1.100,000€ πλέον ΦΠΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια