Breaking News

Δελτίο Τύπου - Δραστηριότητες Δημάρχου/Δημοτικής Αρχής 26/6-02/7-2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ/ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
26/6-02/7-2017
ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΩΝ Α’ & Β’ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΡΥΑΣ
Συγκίνηση και ενθουσιασμό δημιούργησαν οι εκδηλώσεις λήξης και αποχαιρετισμού των Α’ & Β’ Παιδικών Σταθμών Χρυσούπολης καθώς και της Νέας Καρυάς για τη χρονιά που πέρασε σε γονείς, εκπαιδευτικούς και πολίτες που παρέστησαν στους χώρους των σταθμών στις 26 , 28 και 29 Ιουνίου αντίστοιχα. Οι λιλιπούτιοι μαθητές διέπρεψαν υπό την καθοδήγηση των παιδαγωγών τους παρουσιάζοντας ένα ξεχωριστό, ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνεχάρη τις εκπαιδευτικούς για την αρτιότητα των εκδηλώσεων δηλώνοντας ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα. Παρέστησαν ακόμη η Πρόεδρος της Ευνεστίας κα Αργυρέλη Ελένη, η Πρόεδρος ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη και η δημοτική σύμβουλος κα Κοσμίδου Λαρίσα.
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» ΣΤΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙ
Στο πλαίσιο της φροντίδας ευπαθών κοινωνικών ομάδων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο εμβολιασμός παιδιών ΡΟΜΑ στο χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος του Χρυσοχωρίου από τους «Γιατρούς χωρίς σύνορα» οι οποίοι επιτελούν ουσιαστικά σημαντικό έργο. Ο εμβολιασμός έλαβε χώρα την Τρίτη 27 Ιουνίου υπό την εποπτεία της Προέδρου της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κας Αργυρέλη Ελένης.
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΠΑΝΙΩΝ ΕΙΔΩΝ ΠΑΝΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ
Στο Δασαρχείο Καβάλας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 σύσκεψη για τον τοπικό σχεδιασμό προστασίας “προστατευόμενων ειδών πανίδας” στην περιοχή του Δέλτα Νέστου. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος.
ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΠΛΑΪ ΣΤΟ ΚΥΜΑ»
Συνάντηση είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον διοργανωτή του φεστιβάλ «Πλάι στο κύμα» κ. Καγιάσα Δημήτρη την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017. Συζήτησαν θέματα που αφορούν τις τελευταίες λεπτομέρειες του φεστιβάλ το οποίο θα διεξαχθεί στις 28,29 & 30 Ιουλίου, έμπροσθεν του κάμπινγκ Κεραμωτής, προκειμένου αυτό να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα ονόματα των καλλιτεχνών έχουν κλείσει, οι λεπτομέρειες για την ασφάλεια των επισκεπτών έχουν ολοκληρωθεί και πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Συνέντευξη τύπου με τον Δήμαρχο και τον διοργανωτή προκειμένου να παρουσιασθούν όλες οι λεπτομέρειες. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανοίξει για φέτος η μεγάλη καλλιτέχνης Ελένη Βιτάλη.
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ «ΑΠΟΛΛΩΝΑ»
Το Διοικητικό συμβούλιο της αθλητικής ομάδας «Απόλλων Χρυσοχωρίου» οργάνωσε συνέλευση προσκαλώντας εκτός των μελών του, τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο και άλλους τοπικούς παράγοντες προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει τον τελευταίο καιρό η ομάδα τους. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Ιουνίου στο Κοινοτικό Κατάστημα Χρυσοχωρίου παρουσία εκτός των προαναφερθέντων και πολλών κατοίκων- φίλων της ομάδας του χωριού. Ο Δήμαρχος κατά την εισήγησή του διαβεβαίωσε στο ΔΣ της ομάδας τη στήριξη του Δήμου καθώς και του ιδίου προσωπικά όπως έγινε και την προηγούμενη αθλητική περίοδο προκειμένου να συνεχίσει η ομάδα τη μακροχρόνια και ιστορική πορεία της.
ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΠΕΤΡΟΥ & ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΛΕΚΤΟ
Παραμονή της εορτής Πέτρου & Παύλου πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα ο εσπερινός και η περιφορά της εικόνας του ομώνυμου Ιερού Ναού του Διαλεκτού την Τετάρτη 28 Ιουνίου. Πλήθος πιστών παρέστησαν στον εσπερινό μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Κα/ίντατζόπουλο Χαράλαμπο, την Πρόεδρο ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκο, την Πρόεδρο ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη, τον Πρόεδρο Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Καραγεωργίου Γεώργιο και την δημοτική σύμβουλο κα Κοσμίδου Λαρίσα. Στη συνέχεια παρακάθισαν στο λαϊκό γλέντι που οργάνωσε με επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διαλεκτού στον αύλειο χώρο της αίθουσας ψυχαγωγίας που διαμόρφωσε με σημαντικές παρεμβάσεις πρόσφατα ο Δήμος Νέστου.
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΚΑΥΣΩΝΑ
Με εντολή του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου παρέμεινε ανοιχτός ο χώρος του ΚΑΠΗ Χρυσούπολης, ο οποίος είναι κλιματιζόμενος, από τη Πέμπτη 29 Ιουνίου λόγω του μεγάλου καύσωνα που έπληξε και τη δική μας περιοχή τις μέρες αυτές προκειμένου να προστατευτούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου. Στο χώρο προσήλθαν αρκετοί πολίτες μεγάλης ηλικίας και όχι μόνο, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του έκτακτου αυτού προγράμματος παρέμεινε στο ΚΑΠΗ νοσηλεύτρια για κάθε έκτακτη ανάγκη.
ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ
Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Ιουνίου η πλειοδοτική, φανερή και προφορική δημοπρασία για την παραχώρηση του δικαιώματος της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας Κεραμωτής προς τρίτους, με σύναψη μισθωτικής σχέσης, έναντι ανταλλάγματος προς τους ενδιαφερόμενους.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΠΗΓΩΝ
Τον συνοικισμό των ΡΟΜΑ στις Πηγές επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Πέμπτη 29 Ιουνίου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο και υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου αλλά και από τον εργολάβο που ανέλαβε το έργο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη συγκεκριμένη συνοικία προκειμένου να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών ΡΟΜΑ του χωριού. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Δημάρχου έγινε παρουσίαση από τον εργολάβο των σημαντικών παρεμβάσεων που θα γίνουν στο συνοικισμό με το συγκεκριμένο έργο το οποίο και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. (προϋπολογισμός ύψους 400.000€)
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ
Τη Τοπική Κοινότητα Παραδείσου επισκέφθηκε την Παρασκευή 30 Ιουνίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο όπου επιστάτησαν των εργασιών κατασκευής κρήνης από τον Δήμο Νέστου στο χώρο του αναψυκτηρίου και των πηγών του χωριού. Ένα χώρο που τον επισκέπτονται συχνά όχι μόνο πολίτες του Δήμου Νέστου αλλά και επισκέπτες όμορων Νομών για το κάλλος της περιοχής. Το συγκεκριμένο σημείο παρά την επισκεψιμότητά του ήταν παραμελημένο εδώ και χρόνια ενώ έχρηζε άμεσης παρέμβασης.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΟΡΕΙΝΟ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΩΤΗ
Στα γραφεία της ΔΕΥΑΝ βρέθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Παρασκευή 30 Ιουνίου προκειμένου να συζητήσει με την διοίκηση του νομικού προσώπου έκτακτα θέματα υδροδότησης που προέκυψαν λόγω μεγάλης κατανάλωσης και αυξημένων αναγκών στη περιοχή του Ορεινού και της Κεραμωτής. Συζητήθηκαν τρόποι άμεσης αντιμετώπισης προκειμένου να αρθούν τα προβλήματα.
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΑΦΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΚΑΝΗΣ ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ
Με τον αρτιότερο τρόπο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Ιουλίου στο Ελαφοχώρι το καθιερωμένο ετήσιο λαϊκό γλέντι που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού. Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του συνεχάρη το ΔΣ του Συλλόγου που συνεχίζει να κρατά την παράδοση προσφέροντας ψυχαγωγία στους κατοίκους του χωριού και όχι μόνο. Τον Δήμαρχο συνόδευσαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης, κ. Βαλσαμίδης Νίκος, κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδης Γιώργος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Γιάννης. Η δημοτική αρχή είχε φροντίσει με παρεμβάσεις καθαριότητας αλλά και οικονομικής ενίσχυσης προκειμένου να διεξαχθεί με επιτυχία η εκδήλωση.
Την επόμενη μέρα, Κυριακή 2 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος επισκέφθηκε την Λεκάνη λίγο πριν παραστεί στη μεγάλη εκδήλωση του Συλλόγου του χωριού για τα ΠΑΡΧΑΡΙΑ. Είχε την ευκαιρία να βρεθεί στη πλατεία του χωριού και να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος μετέβη στο χώρο της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λεκάνης συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Βαλσαμίδη Νίκο και κα Χατουτσίδου Ελένη, την Πρόεδρο ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη καθώς και τον πρώην Δήμαρχο Ορεινού κ. Τσακαλίδη Ιωάννη. Ο Δήμαρχος Νέστου κατά τον χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία της ετήσιας εκδήλωσης «ΠΑΡΧΑΡΙΑ» για την τοπική κοινωνία και τον πολιτισμό ενώ αναφέρθηκε πως ο Δήμος πέρα από τη στήριξη στο Σύλλογο θα του παραχωρήσει και το αναψυκτήριο της περιοχής «ΠΑΝΑΓΙΑ» το οποίο παραχωρήθηκε στο Δήμο από το Δασαρχείο Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια