Breaking News

Δελτίο Τύπου Δραστηριότητες Δημάρχου/Δημοτικής Αρχής 18-24/9/2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Το συνοικισμό των ΡΟΜΑ στη Νέα Καρυά επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 συνοδευόμενος από τον  Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκο και τον Πρόεδρο Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο  σε μια λαϊκή συνέλευση οργανωμένη από τους ίδιους. Εκεί βρισκόταν και ο Πρόεδρος της  ομοσπονδίας τους. Όλοι μαζί έθεσαν στον Δήμαρχο καίρια θέματα που τους αφορούν όπως την επιδότηση ενοικίου, εύρεσης εργασίας, επιμόρφωσης των παιδιών τους  κ.α. Ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε για τις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος για όλα τα θέματα που τους απασχολούν και ιδιαίτερα για προγράμματα ΡΟΜΑ  που τους αφορούν άμεσα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για το πρόγραμμα ΚΔΑΠ που θα ξεκινήσει ο Δήμος πολύ σύντομα και θα αφορά μεταξύ άλλων και τους ΡΟΜΑ. Παράλληλα, τους ενημέρωσε για την λειτουργία του ιατροκοινωνικού κέντρου ΡΟΜΑ στο Χρυσοχώρι και το νεοϊδρυθέν Κέντρο Κοινότητας στην Χρυσούπολη όπου εκεί μπορούν να ενημερώνονται για όλα τα θέματα που τους αφορούν.
Η δράση αυτή τοποθετείται στο πλαίσιο της στήριξης των ευπαθών ομάδων του Δήμου από την δημοτική αρχή.
 
ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ
Τους πιλότους των αεροσκαφών τύπου PJL που επιχειρούσαν όλο το καλοκαίρι με βάση, το αεροπορικό απόσπασμα Χρυσούπολης συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάσβεση των πυρκαγιών της ΑΜΘ  ευχαρίστησε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος παραθέτοντάς τους γεύμα σε γνωστό μαγαζί εστίασης της περιοχής την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου. Στο γεύμα παρέστη ακόμη και ο νέος Διοικητής του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης κ. Χαρούσης καθώς και ο Διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας Καβάλας κ. Κιβράκης. Ήταν το ελάχιστο από πλευράς Δήμου για τους ανθρώπους αυτούς που όλο το καλοκαίρι υπερέβαλλαν εαυτόν για την ασφάλεια των πολιτών.
 
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΟΧ
Το κλειστό γυμναστήριο που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Χρυσούπολης επισκέφθηκαν την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με την Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Ψυλλίδου Ελένη,  τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη Μιχάλη προκειμένου να συναντήσουν την προπονήτρια κα Βασιλειάδου και τις αθλήτριες της ομάδας βόλεϊ του ΑΟΧ και να τους παραδώσουν σημαντικό εξοπλισμό απαραίτητο για τους αγώνες τους. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους για την πορεία τους αλλά και για θέματα που τους απασχολούν.
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2018
Στην οικονομική επιτροπή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στο Δήμο Νέστου εγκρίθηκε το σχέδιο προϋπολογισμού του Δήμου για το οικονομικό έτος 2018. Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Καπετανόπουλος).
 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (20/9/2017)
Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 και στα εκτός ημερησίας θέματα ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ενημέρωσε το σώμα για την κινητοποίηση που προγραμμάτισαν οι δημότες της Κεραμωτής την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής για το σοβαρότατο θέμα της μη έλευσης των βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή.
Αναφέρθηκε ακόμη στο έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το οποίο ήρθε στους Δήμους και ζητά να κατατεθούν όλα τα χρηματικά διαθέσιμα των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Με έκτακτο συμβούλιο η ΚΕΔΕ, ανέφερε ο Δήμαρχος, αποφάσισε να μην δεχθούν οι Δήμαρχοι να τα διαθέσουν κάτι άλλωστε που είχε αποφασίσει και το δικό μας Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα σε ανάλογη απαίτηση στο πρόσφατο παρελθόν.
Αναφέρθηκε ακόμη στις συνεχιζόμενες επαφές του με την εταιρεία ΤΑΠ Α.Ε. προκειμένου να αποζημιωθεί ο Δήμος με συγκεκριμένο έργο που αφορά την αποκατάσταση δικτύου ύδρευσης από την Αβραμηλιά ως το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΝ.
Στο θέμα που έθεσαν οι δύο επικεφαλείς των αντιπολιτεύσεων και αφορούσε τις αμοιβές των εργαζομένων της SELECTA ανάγκασαν τον Δήμαρχο να τους υπενθυμίσει πως για μια ακόμη φορά βρίσκονται εκτός θέματος διότι αυτή η υπόθεση έχει να κάνει  με το εργατικό δίκαιο και ότι οι αμοιβές καθορίζονται από το Υπουργείο Εργασίας και όχι από τα Δημοτικά Συμβούλια. Τόνισε επιπλέον, ότι επιτέλους έστω και έμμεσα, αφού ενδιαφέρθηκαν για το προσωπικό της SELECTA, αποδέχονται και τη συγκεκριμένη επένδυση που μέχρι πρότινος αμφισβητούσαν τη νομιμότητα της.
Στα τακτικά θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου στην πρόταση ένταξης του παραποτάμιου δάσους του Δέλτα του Νέστου στο πρόγραμμα της Unesco «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα». Τον επόμενο μήνα μάλιστα θα διοργανωθεί ημερίδα στον Δήμο μας με συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.
Στο εν λόγω Δημοτικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν νέα Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής η κα Χατουτσίδου Ελένη με Αντιπρόεδρο την κα Κοσμίδου Λαρίσα ενώ Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής εξελέγη η κα Ψυλλίδου Ελένη με Αντιπρόεδρο τον κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο. Ακόμη, νέος Αντιπρόεδρος ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ εξελέγη ο κ. Χατζηγερακούδης Γιάννης.
Στα τακτικά θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε ακόμη η αποδοχή παραχώρησης του πρώην Ειρηνοδικείου στον Δήμο Νέστου από το Δημόσιο κατά πλήρη κυριότητα και εφόρου ζωής. Η θετική αυτή έκβαση ήταν αποτέλεσμα μιας πολύχρονης προσπάθειας της δημοτικής αρχής και προσωπικά του Δημάρχου που ανοίγει πλέον τον δρόμο ώστε να ευοδωθεί ο αρχικός στόχος της  δημοτικής αρχής για αξιοποίησή του ως Δημοτική Βιβλιοθήκη. Ένα έργο πολύ σημαντικό που έλειπε για πολλά χρόνια από την περιοχή και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους νέους διευρύνοντας τον πνευματικό τους ορίζοντα.
Εγκρίθηκε ακόμη, η παραλαβή της αρχιτεκτονικής μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης και της εγκατάστασης εργαστηρίου επίδειξης λειτουργικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. 
 
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ-ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΡΥΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ
Το κλειστό γυμναστήριο του γηπέδου Χρυσούπολης επισκέφθηκε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο προκειμένου να ελέγξουν την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που έγιναν στο εσωτερικό του γυμναστηρίου το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο για πάρα πολλά χρόνια και παρέμενε αναξιοποίητο. Οι παρεμβάσεις που έγιναν ήταν: η τοποθέτηση νέου δαπέδου, η κατασκευή νέων τουαλετών, ο ελαιοχρωματισμός του κτηρίου, η αποκατάσταση στρωμάτων και οργάνων, η προμήθεια αθλητικών εμποδίων καθώς και η κατασκευή ταρτάν, προϋπολογισμού ύψους 15000€.
Στη συνέχεια μετέβησαν στα κοιμητήρια του Αγιάσματος προκειμένου να ελέγξουν την ολοκλήρωση της αποκατάστασης- αντικατάστασης του εδάφους λόγω ακαταλληλότητάς  του στο κομμάτι της επέκτασης των κοιμητηρίων του χωριού.
Επιστάτησαν ακόμη, το έργο του οικισμού των ΡΟΜΑ στις Πηγές όπου αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η υπογείωση καναλιού που διερχόταν ανάμεσα από τις κατοικίες τους δημιουργώντας προβλήματα σοβαρά. Ήταν ένα αίτημα πολλών χρόνων το οποίο τελικά ολοκληρώνεται. Παράλληλα ολοκληρώνεται στον οικισμό τους η πεζοδρόμηση αλλά και η αποκατάσταση του φωτισμού.
Αργότερα, επισκέφθηκαν το παλιό κτήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πηγών στο οποίο ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες προκειμένου να γίνει εκεί η μετεγκατάσταση του ιατρείου του χωριού.
Στη συνέχεια μετέβησαν στο γήπεδο της Νέας Καρυάς όπου πρόσφατα εγκαταστάθηκε από τον Δήμο νέο αρδευτικό σύστημα απαραίτητο για τον χλοοτάπητα του γηπέδου.
Τέλος, μετέβησαν στο Χρυσοχώρι όπου έλεγξαν την ολοκλήρωση του ελαιοχρωματισμού εντός και εκτός του κτηρίου του Παιδικού Σταθμού.
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Τη καθιερωμένη συνάντηση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποίησε για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμαρχος Νέστου  Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου με τους Διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου παρίσταντο η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας  Σχολικής Επιτροπής κα Χατουτσίδου Ελένη και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος.  Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε κυρίως ο προγραμματισμός για τη νέα σχολική χρονιά αλλά και οι τρόποι συνεργασίας προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα των σχολείων. Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι Διευθυντές των σχολείων απέδωσαν τα εύσημα στη δημοτική αρχή για τις σημαντικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού προκειμένου τα σχολεία να λειτουργήσουν στην ώρα τους και χωρίς κανένα πρόβλημα.
 Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Δήμαρχος Νέστου συναντήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με όλα τα ΔΣ των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής του Δήμου Νέστου προκειμένου να συζητήσουν τον απολογισμό των δράσεών τους αλλά και να προγραμματίσουν τις δράσεις της νέας χρονιάς  ώστε να μην υπάρχουν επικαλύψεις εκδηλώσεων μεταξύ των. Τα ΔΣ των Συλλόγων ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την αγαστή συνεργασία τους με τον Δήμο για την παραχώρηση του λεωφορείου του Δήμου όπου χρειάστηκε, τις επιχορηγήσεις των εκδηλώσεων τους, την παραχώρηση του  Δημοτικού Θεάτρου, την παραχώρηση πλαστικών  καθισμάτων για εκδηλώσεις αλλά και τις παρεμβάσεις που έγιναν στα κτήριά τους.
Ο Δήμαρχος τους ζήτησε εφόσον το επιθυμούν να συμμετέχουν στο επερχόμενο συνέδριο Τοπικής Ιστορίας που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.
ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΥΞΗ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΑΣΜΑ
Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη κατάνυξη ο εσπερινός στον Ιερό Ναό της Σύλληψης του Ιωάννου του Προδρόμου στο Αγίασμα. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, Μαυροθαλασσίτης Νίκος και Βαλσαμίδης Νίκος, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης και κα Κοσμίδου Λαρίσα.
Ακολούθησε λαϊκό γλέντι από το Σύλλογο Γυναικών Αγιάσματος με μεγάλη επιτυχία όπου παρέστησαν πλήθος πολιτών και αρχών.
 
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ
Μια πολύ δυνατή κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου οι κάτοικοι της Κεραμωτής όπου έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο για 20 λεπτά  διαμαρτυρόμενοι για τη διέλευση των βαρέων οχημάτων από το χωριό τους αλλά και τη μεταφορά του ιατρείου σε άλλο κτήριο. Το παρόν έδωσε δυναμικά η δημοτική αρχή με τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο, τον Αντιδήμαρχο Κεραμωτής κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκο, τον Αντιδήμαρχο Ορεινού κ. Τουμπεκτσή Δημήτρη, τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Χατζηγερακούδη Γιάννη, τους τοπικούς συμβούλους της Κεραμωτής και τον πρώην Δήμαρχο Κεραμωτής κ. Μαρινάκη Μένανδρο στηρίζοντας έτσι το δίκαιο αίτημα των πολιτών για το οποίο παλεύει εδώ και 3 χρόνια η διοίκηση του Δήμου.Δεν υπάρχουν σχόλια