Breaking News

Κεραμωτή : Κλείσιμο της γέφυρας στις 24 Σεπτεμβρίου 2017Όπως πρώτοι σας είχαμε πληροφορήσει για το κλείσιμο της γέφυρας στην Κεραμωτή, την Τρίτη  5 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι
 • Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νικόλαος Μαυροθαλασσίτης
 • Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χαράλαμπος Καϊντατζόπουλος
 • Δημοτικό Σύμβουλος Γιάννης Χατζηγερακούδης
 • Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Πάρης Ψυχουδάκης
 • Πρώην Δήμαρχος Κεραμωτής Μένανδρος Μαρινάκης
 • Διοικητής Λιμενικού Τμήματος Κεραμωτής Ανθυποπλοίαρχος Ευάγγελος Σακκόπουλος
 • Τοπικός Σύμβουλος Γιάννης Αραμπατζάκης
 • Τοπικός Σύμβουλος Ηλίας Σωτ. Σωτηριάδης
 • Πρώην Κοινοτάρχης Κεραμωτής Νικόλαος Δημητριάδης
 • Πρόεδρος Σωματείου Επαγγελματιών Κεραμωτής Χριστόφορος Γκριτζελάκης
 • Ιατρός Περιφερειακού Ιατρείου Κεραμωτής Αναστασία Λυγερά
 • Πρόεδρος Αιμοδοτικού – Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κεραμωτής «Ο ΝΕΣΤΟΣ» Αργυρώ Ελευθεράκη – Αφεντούλη.

Το παρόν έδωσαν ακόμη και ο πρώην Δήμαρχος Κεραμωτής κ. Μαρινάκης Μένανδρος αλλά και πρόεδροι φορέων και συλλόγων Κεραμωτής.Κατά την διάρκεια της σύσκεψης κυριάρχησε το θέμα της άμεσης αντίδρασης προς τον ΟΛΚ και το Υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να μη μεταφερθεί το περιφερειακό ιατρείο Κεραμωτής από τη θέση που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια, στο κτήριο του πρώην Δημαρχείου.

Συζητήθηκε ακόμη, ο σχεδιασμός δράσης προκειμένου να σταματήσει η διέλευση των βαρέων οχημάτων μέσα από το χωριό της Κεραμωτής. Φορείς και σύλλογοι σχεδιάζουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συμβολικό κλείσιμο του δρόμου τις επόμενες μέρες, με τη συμμετοχή όλων των πολιτών. Ο Δήμαρχος τους διαβεβαίωσε πως ο Δήμος θα είναι παρών.


Κατά συντριπτική πλειοψηφία αποφασίστηκαν τα εξής :

Να κληθούν οι δημότες, κάτοικοι και λοιποί ενδιαφερόμενοι της Κεραμωτής αλλά και της ευρύτερης περιοχής Δήμου Νέστου σε εκδήλωση έντονης διαμαρτυρίας προς τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας και το προϊστάμενό του Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας γιατί – αντίθετα σε κάθε έννοια χρηστής διοίκησης, πνεύματος συνεργασίας και σεβασμού των δικαιωμάτων των πολιτών και των κατοίκων και αγνοώντας την εκπεφρασμένη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ΤΚ:

α) πιέζουν την Δημοτική Αρχή Νέστου να μεταφέρει το Περιφερειακό Ιατρείο Κεραμωτής από το κτήριο του πρώην Τελωνείου για να εγκατασταθεί σ’ αυτό το Λιμενικό Τμήμα, ενώ προφανέστατα το Λιμενικό Τμήμα ενδείκνυται να εγκατασταθεί στο παραλιακό κτήριο της πρώην αστυνομικής αρχής και

β) αντιδρούν στην απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων βαρέων φορτίων και βυτιοφόρων καυσίμων από τον οικισμό της Κεραμωτής, από και προς το πορθμείο, τα οποία διερχόμενα κατέστρεψαν το οδικό δίκτυο της κωμόπολης, εμποδίζουν την τουριστική της ανάπτυξη και εκθέτουν σε διαρκή και άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια – ακόμη και τη ζωή – των κατοικοδημοτών και των επισκεπτών της ενώ η μεταφορά τους από και προς Θάσο μπορεί να πραγματοποιείται με πορθμειακά δρομολόγια από και προς το μεγάλο Λιμάνι «Φίλιππος Β», που βρίσκεται δίπλα στην Εγνατία Οδό.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που αποτελεί την αρχή μεγάλης σειράς κινητοποιήσεων, που θα εξελιχθούν στο προσεχές μέλλον, θα πραγματοποιηθεί στη Γέφυρα Εισόδου της Κεραμωτής, την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 10.30 το πρωί.

Καλούνται οι συνειδητοποιημένοι Πολίτες να στηρίξουν τη βούληση της Τοπικής Κοινωνίας και όλες οι αρχές : Βουλευτές, Περιφερειάρχης, Δήμαρχος, Αντιπεριφερειάρχης, Περιφερειακοί, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, αρχές, φορείς, σύλλογοι… να στηρίξουν με την παρουσία τους το δίκαιο των αιτημάτων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια