Breaking News

Δελτίο Τύπου Δραστηριότητες Δημάρχου/Δημοτικής Αρχής 4-10/9/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ/ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 4-10/9/2017

 
ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ
 
Συνέδριο πραγματοποίησε η ΚΕΔΕ στις 8 και 9 του Σεπτέμβρη στην Κόνιτσα της Ηπείρου με θέμα τις «Πολιτικές για την ισότιμη συμμετοχή των ορεινών δήμων  στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας». Το συνέδριο έλαβε χώρα στο κτήριο του Δημαρχείου της Κόνιτσας και συμμετείχαν μεταξύ άλλων Δημάρχων και Αντιδημάρχων, ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος  και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χαράλαμπος Καϊντατζόπουλος.
Κατά την έναρξη του συνεδρίου ο Δήμαρχος της Κόνιτσας καλωσόρισε τους συνέδρους απευθύνοντας χαιρετισμό. Ακολούθησε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και η Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων.
Σημαντικές οι εισηγήσεις του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  κ. Σκουρλέτη Παναγιώτη καθώς και του αναπληρωτή υπουργού αγροτικής ανάπτυξης κ. Τσιρώνη Ιωάννη.
Η πρώτη μέρα του συνεδρίου ολοκληρώθηκε με την εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη καθώς και της Προέδρου της Επιτροπής Ορεινών περιοχών κ. Σωτηριάδου, Δημάρχου Παρανεστίου Δράμας.
Την επόμενη μέρα, ακολούθησαν συνεδρίες όπου αναπτύχθηκαν θέματα όπως θεσμικά και οργανωτικά ζητήματα ορεινών Δήμων, αξιοποίηση της πληροφορικής, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, θέματα πολιτικής προστασίας, πολιτισμού, δημογραφικού προβλήματος, χρηματοδότησης καθώς και, επενδυτικά προγράμματα που αφορούν ορεινούς Δήμους.
 
 
ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ
 
Στα γραφεία του πρώην Δημαρχείου Κεραμωτής πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017 σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Τουριστικής Ανάπτυξης και Καθαριότητας κ.κ. Μαυροθαλασσίτης και Καϊντατζόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κεραμωτής κ. Ψυχουδάκης Π. καθώς και τοπικοί σύμβουλοι. Το παρόν έδωσαν ακόμη και ο πρώην Δήμαρχος Κεραμωτής κ. Μαρινάκης Μένανδρος αλλά και πρόεδροι φορέων και συλλόγων Κεραμωτής.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης κυριάρχησε το θέμα της άμεσης αντίδρασης προς τον ΟΛΚ και το Υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να μη μεταφερθεί το περιφερειακό ιατρείο Κεραμωτής από τη θέση που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια, στο κτήριο του πρώην Δημαρχείου.
Συζητήθηκε ακόμη, ο σχεδιασμός δράσης προκειμένου να σταματήσει η διέλευση των βαρέων οχημάτων μέσα από το χωριό της Κεραμωτής. Φορείς και σύλλογοι σχεδιάζουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συμβολικό κλείσιμο του δρόμου τις επόμενες μέρες, με τη συμμετοχή όλων των πολιτών. Ο Δήμαρχος τους διαβεβαίωσε πως ο Δήμος θα είναι παρών.
 
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΕΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
 
Στο κτήριο του Α’ Παιδικού Σταθμού Χρυσούπολης συνάντησε την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό όλων των παιδικών σταθμών του Δήμου ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Στη συνάντηση παρέστη και η Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη.
Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος έπλεξε το εγκώμιο των εκπαιδευτικών αλλά και του βοηθητικού προσωπικού για την άψογη λειτουργία σε υψηλό επίπεδο όλων των παιδικών σταθμών του Δήμου ευχαριστώντας τους θερμά γι’ αυτό. Τους ζήτησε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο να ασκούν το λειτούργημα τους και την νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών, των συμπολιτών μας.
Στη συνέχεια τους ενημέρωσε για μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι στα κτήρια των παιδικών προκειμένου αυτοί να καταστούν σύγχρονα εκπαιδευτήρια, με ανέσεις και εξοπλισμούς υψηλού επιπέδου.
 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ
 
Στο διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήσε το Πολίτειο Γηροκομείο Χρυσούπολης την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, με αφορμή  την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Προκοπίου. Παρέστη μεταξύ άλλων ο τοποτηρητής Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων καθώς και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Κατά την διάρκεια του συμβουλίου συζήτησαν θέματα που άπτονται τη λειτουργία του ιδρύματος.
 
ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ «ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» ΣΕ ΕΡΑΤΕΙΝΟ, ΧΑΪΔΕΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΝΤΟΛΙΒΑΔΟ
 
Το «Γενέθλιο της Θεοτόκου» γιόρτασαν, με λαμπρότητα, οι ομώνυμοι Ιεροί Ναοί του Ερατεινού, Χαϊδευτού και Ποντολιβάδου. Την παραμονή της εορτής 7 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε εσπερινός στον Ιερό Ναό του Ερατεινού ενώ ακολούθησε η περιφορά της εικόνας με τη συνοδεία  της φιλαρμονικής του Δήμου και την παρουσία εκατοντάδων πιστών. Τον Δήμο εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης και οι Πρόεδροι ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής κα Αργυρέλη Ελένη και κ. Καραγεωργίου Γεώργιος.
Στη συνέχεια παρακάθισαν στο λαϊκό γλέντι που διοργάνωσε για δύο συνεχόμενες βραδιές ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερατεινού με μεγάλη επιτυχία. Στη δεύτερη βραδιά εκδηλώσεων το Σύλλογο τίμησαν με την παρουσία  τους η Πρόεδρος Δ.Σ. κα Ψυλλίδου Ελένη, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη, ο Αντιδήμαρχος Ορεινού κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης Μιχάλης.
Στον εσπερινό του Ιερού Ναού στο Χαϊδευτό και στην περιφορά της εικόνας παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Κεραμωτής κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος και η δημοτική σύμβουλος κα Κοσμίδου Λαρίσα.
Ανήμερα της μεγάλης γιορτής 8 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος παρακολούθησε τη λειτουργία στον Ιερό Ναό του Ποντολιβάδου.
 
ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΜΟ «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΑΝ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ
 
Με το λεωφορείο του Δήμου Νέστου μετέβησαν, την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 στις κατασκηνώσεις Περάμου του Δήμου Παγγαίου πολλά από τα μέλη του ΚΑΠΗ Χρυσούπολης. Το πρόγραμμα οργάνωσε η ΕΥΝΕΣΤΙΑ και περιλαμβάνει 10 ημέρες διακοπών, χαλάρωσης και ηρεμίας. Ο Δήμαρχος Νέστου ευχαρίστησε το Δήμο Παγγαίου για τη φιλοξενία υλοποιώντας το πρόγραμμα της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ.
 
 
ΔΙΕΠΡΕΨΕ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ
 
Με μια άρτια και οργανωμένη παρουσία της χορωδίας του, κατάφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσούπολης να κερδίσει τις εντυπώσεις συμμετέχοντας στις κεντρικές εκδηλώσεις των γιορτών της παλιάς πόλης στην Ξάνθη την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017. Την χορωδία που παρουσίασε ένα αφιέρωμα στο γνωστό συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο. Παρέστη ακόμη και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος.  Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης οι δύο Δήμαρχοι ανέβηκαν διαδοχικά στη σκηνή απευθύνοντας χαιρετισμό. Ο κ. Τσομπανόπουλος απέδωσε τα εύσημα στο Δ.Σ. του Συλλόγου αλλά και στα μέλη της χορωδίας καθώς και στον δάσκαλο τους για την εντυπωσιακή παρουσία τους.
 
 
40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ. ΚΥΡΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ
 
Στο 40ήμερο μνημόσυνο από την εις Κύριον εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Ι.Μ.Φ.Ν.Θ κυρού Προκοπίου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, στην Καβάλα, παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια