Breaking News

Δελτίο Τύπου - Δραστηριότητες Δημάρχου/Δημοτικής Αρχής 16-22/10/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ/ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 16-22/10/2017Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ
 
Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 στο γραφείο του με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή. Οι δύο Δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των  Δήμων τους. Παρέστησαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής ομάδας του Δημάρχου.
 
ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
 
Για τρεις συνεχόμενες ημέρες, στις 17, 18 και 19 Οκτωβρίου 2017 διενεμήθησαν τρόφιμα σε δικαιούχους συμπολίτες μας. Την όλη οργάνωση είχε το νομικό πρόσωπο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ και η Πρόεδρός της κα Αργυρέλη Ελένη μέσω του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας.
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ
 
Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο συνάντησαν στο γραφείο του την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 σε μια εθιμοτυπική επίσκεψη,  ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Καβάλας κ. Παπαδόπουλος Μιχάλης και μέλη του Δ.Σ. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αθλητικών σωματείων του Δήμου Νέστου με κυρίαρχο αυτό της αδειοδότησης των γηπέδων.
 
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΟΔΗΓΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ
 
Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Αγγελόπουλο Θωμά, την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης κα Χαρίση Αρετή και την Πρόεδρο της Ευνεστίας κα Αργυρέλη Ελένη την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να λυθεί το σοβαρότατο ζήτημα που προέκυψε με την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στο ΚΥΧ.
Αποφασίσθηκε να γίνουν συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να προσληφθούν οδηγοί-διασώστες για το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης. 
Ήδη ο Δήμαρχος Νέστου απέστειλε επιστολή στον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας –Θράκης κ. Πλωμαρίτη με την έκκληση της στελέχωσης των συγκεκριμένων θέσεων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου πήρε εδώ και μήνες την ομόφωνη απόφαση για σύναψη σύμβασης με το Νοσοκομείο Καβάλας.
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑΣ
 
Στην Οικονομική Επιτροπή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκε και η έγκριση εκτέλεσης του  έργου «Κατασκευή πεζογέφυρας- σύνδεσης νέου παιδικού σταθμού με 1ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης».
 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 και λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση για τα ημερήσια θέματα διάταξης παριστάμενοι εκπρόσωποι των εργαζομένων της επιχείρησης Selecta εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για εργασιακά τους ζητήματα,  ζητώντας παράλληλα τη συμπαράσταση του Δήμου.
Ο Δήμαρχος αφού άκουσε την τεκμηριωμένη διαμαρτυρία των εργαζομένων δήλωσε πως το Δημοτικό Συμβούλιο συμπαρίσταται πάντα στους αγώνες των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Στα εκτός ημερησίας θέματα ο Δήμαρχος Νέστου έκανε αναφορά:
  • Στην απορριφθείσα αίτηση θεραπείας της Intracat από το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων για το έργο του βιολογικού Κεραμωτής, δικαιώνοντας την διοίκηση μας, η οποία προχώρησε σε διακοπή σύμβασης δίχως να χρειαστεί να πληρώσει 4.000€ ημερήσια αποζημίωση όπως απαιτούσε η επιχείρηση.
  • Στην επίσκεψη του Δημάρχου προς τον Περιφερειάρχη προκειμένου να εντάξει τη  μελέτη γεωθερμίας αλλά και τη μελέτη  αντικατάστασης του εξωτερικού αγωγού ύδρευσης από την Αβραμηλιά έως το Ποντολίβαδο.
  • Στην επίσκεψή του στο Υπουργείο Ναυτιλίας για τα βαρέα οχήματα και   για την παράταση στέγασης του ιατρείου Κεραμωτής στο υπάρχον κτήριο.
  • Στην μεγάλη επιτυχία της 1ης Συνάντησης Τοπικής Ιστορίας που οργάνωσε ο Δήμος Νέστου στα μέσα του Οκτώβρη.
  • Στην χρυσή διάκριση του Δήμου με βραβείο στα Best City Awards 2017 στην κατηγορία «Οικονομίας –Ανάπτυξης» που ήταν υποψήφιος παρουσιάζοντας την πρόταση αξιοποίησης της γεωθερμίας μέσα από την επένδυση του θερμοκηπίου αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια.
 
Στα εντός ημερησίας θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου:
 
  • Εγκρίθηκε η διενέργεια διαγωνισμών προμήθειας καυσίμων και τροφίμων  του Δήμου ύψους 1.066.000€ και ύψους 510.000€ αντίστοιχα, πλέον Φ.Π.Α. για δύο χρόνια (2018-2019).
  • Εγκρίθηκε η παραχώρηση χρήσης του κτηρίου του πρώην Δημοτικού Σχολείου Ελαφοχωρίου στον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού.
  • Εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης Τοπικού Σχεδίου Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη των ΡΟΜΑ και του Επιχειρησιακού Προγράμματος με άξονα τη στέγαση και τις υποδομές αυτών, μέσω ενός πιλοτικού προγράμματος το οποίο θα διευκολύνει όχι μόνο τους Δήμους αλλά και τους ίδιους τους ΡΟΜΑ. Το εν λόγω πρόγραμμα και οι δράσεις θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των ΡΟΜΑ και  θα γεφυρώσουν  την κοινωνική απόσταση που τους χωρίζει από την υπόλοιπη τοπική κοινωνία.
  • Εγκρίθηκε η επιχορήγηση στον Πολιτιστικό Σύλλογο του Γέροντα «Διδυμαίο Απόλλωνα» για την έκδοση βιβλίου των πρακτικών τους από το πρόσφατο αντάμωμα των γεροντιανών στην Αθήνα.
  • Εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης ένταξης του έργου «Βελτίωση βατότητας αγροτικών δρόμων»  στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης με ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων προϋπολογισμού ύψους έως 500.000€.
 
ΔΙΕΘΝΕΣ WORKSHOP ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΔΕΛΤΑ ΝΕΣΤΟΥ, ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MAB «ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΣΦΑΙΡΑ» ΤΗΣ UNESCO (MAB) ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ
 
Το διεθνές Workshop με θέμα την ένταξη του Παραποτάμιου Δάσους Δέλτα Νέστου φιλοξένησε ο Δήμος Νέστου για δύο ημέρες (19-20/10/2017) στην Χρυσούπολη.
Το Workshop συνδιοργανώθηκε με τον Φορέα Διαχείρισης Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και την έδρα UNESCO του ΤΕΙ Καβάλας.
Η ενδεχόμενη ένταξη του ποταμού Νέστου στο πρόγραμμα MAB θα επιφέρει πλείστα οφέλη στους Δήμους που συμμετέχουν και στην περιοχή γενικότερα. Στο εν λόγω Workshop  συναντήθηκαν εκπρόσωποι φορέων και επιστήμονες από όλο τον κόσμο.
Κατά την έναρξη  που πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ» την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου παρευρέθηκε   ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε  στο όραμα της διοίκησης και των πολιτών του Δήμου Νέστου να προστατευτεί και να αναδειχθεί ο φυσικός πλούτος της ευρύτερης περιοχής του ποταμού, ευχόμενος παράλληλα την ένταξη του Νέστου στο πρόγραμμα MAB της UNESCO.
Σημαντικές εισηγήσεις πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής MAB και Διευθυντής της έδρας UNESCO και Δικτύου «Βιώσιμη Ανάπτυξη, Διαχείριση και Εκπαίδευση στην Μεσόγειο» του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής κ. Σκούλλος και ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας-Ισμαρίδας Δρ. Κουτράκης.
Λίγο πριν ξεκινήσει το διεθνές Workshop  προηγήθηκε η περιήγηση των επισκεπτών στην περιοχή του Νέστου.
Η δεύτερη μέρα του Workshop έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο της Χρυσούπολης όπου χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος λίγο πριν τις παρουσιάσεις των εισηγητών.
Και τις δύο ημέρες του Workshop, πραγματοποιήθηκαν τραπέζια εργασίας, από τα οποία προέκυψαν σημαντικά αποτελέσματα.
ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ
 
Με επισημότητα εορτάσθηκε και φέτος ο Άγιος Αρτέμιος προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου στην Καβάλα. Ο αστυνομικός διευθυντής Ταξίαρχος κ. Γιώργος Γκράνας παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των προσκεκλημένων σε μια λιτή δεξίωση όπου τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καραγεωργίου Γιώργος.
 
ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ
 
Ένα ξένοιαστο  τριήμερο έζησαν τα μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Νέστου από την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017. Βρέθηκαν στην  ξενοδοχειακή μονάδα του συντοπίτη μας κ. Κοθάλη στον Ποτό όπου είχαν την ευκαιρία να περάσουν ξεχωριστές στιγμές χαράς και κεφιού ιδιαίτερα με το γλέντι που διοργανώθηκε προς τιμή των μελών του ΚΑΠΗ το Σάββατο το βράδυ.
Την όλη οργάνωση ανέλαβε το νομικό πρόσωπο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος προσωπικά ο οποίος φρόντισε για την οικονομικότερη συμμετοχή των μελών του ΚΑΠΗ τα οποία συνόδευσαν η Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη, η Πρόεδρος Δ.Σ. κα Ψυλλίδου Ελένη και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη.
 
ΠΑΝΓΕΡΟΝΤΙΑΝΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ
 
Στο 3ο  Πανγεροντιανό Συμπόσιο «Γεροντιανοί 1919-1922, Ιταλοκρατία- Διωγμός» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 21 & 22 Οκτωβρίου 2017 με απόλυτη επιτυχία από τον «Διδυμαίο Απόλλωνα» του Γέροντα, παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό.
Παρουσιάστηκαν έγκριτες ιστορικές αναλύσεις, ανέκδοτες προσωπικές μαρτυρίες, σπάνιες πληροφορίες από το αρχείο του συλλόγου και στοιχεία προσωπικών ερευνών.
Παρέστησαν πλήθος συμπολιτών μας.
 
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ
 
Την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «ΦΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ» παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου το Σάββατο 21 & την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Την παράσταση παρακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος.
 
Από την επίσκεψη του Δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη Γιώργου

22520146_447239352343918_5674071695085730217_o.jpg

22467745_447239355677251_847445855630288378_o.jpg

Από τη διανομή τροφίμων σε δικαιούχους συμπολίτες μας

22491736_164661214117763_2458511396273197904_n.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια