Breaking News

Δελτίο Τύπου Δραστηριότητες Δημάρχου/Δημοτικής Αρχής 19-25/02/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΑΧΟΥ/ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 19-25/02/2018


ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Δυσμενείς επιπτώσεις  θα προκαλέσει σε χιλιάδες οικογένειες και εργαζόμενους, η ψήφιση της νομοθετικής διάταξης, η οποία προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Επισημαίνεται  ακόμη πως  η απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση οδηγεί σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες. Θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία 1.600 δημοτικών δομών που λειτουργούν μέχρι σήμερα υποδειγματικά. Οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους.

Όλοι οι Δήμοι της χώρας αντέδρασαν με κλείσιμο των παιδικών σταθμών την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 προς ένδειξη διαμαρτυρίας μετά από κοινή απόφαση του Διοικητικού της ΚΕΔΕ και προκειμένου να μην ισχύσει η πρόταση της κυβέρνησης. Ο Δήμος Νέστου συμμετείχε ενεργά στη διαμαρτυρία κλείνοντας κι αυτός τους παιδικούς του σταθμούς.

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ 724 ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΚΑΑΥ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ

Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, επισκέφθηκε στο γραφείο του την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 για εθιμοτυπική επίσκεψη ο Διοικητής του 724 Τάγματος Μηχανικού Τοξοτών Ξάνθης κ. Λαζαρίδης Παναγιώτης. Συζήτησαν με τον Δήμαρχο θέματα μελλοντικής συνεργασίας προς όφελος του Δήμου Νέστου.

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε επίσης, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου ο Διοικητής του ΚΑΑΥ Κεραμωτής κ. Σίμος όπου συζητώντας με τον Δήμαρχο Νέστου, τόνισε μεταξύ άλλων την αγαστή συνεργασία μεταξύ των. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Δήμος Νέστου έχει αναλάβει και θα συνεχίσει την επιστασία καθαριότητας του στρατοπέδου.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΔΗΓΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

Συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου μεταξύ του ιδίου,  του Διοικητή και γιατρού του ΕΚΑΒ Θάσου κ. Αγγελόπουλου καθώς και της Διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης κας Χαρίση Αρετής. Ο σκοπός της συνάντησης εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών του Δημάρχου προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις οδηγών ασθενοφόρου για το ΚΥΧ.  Ο Δήμαρχος Νέστου, τους ενημέρωσε πως κατέθεσε και εγγράφως  την πρότασή του στην 4η Υ.ΠΕ ώστε  να καλύψει οικονομικά ο Δήμος Νέστου την πρόσληψη οδηγών αρκεί να βρεθεί ο τρόπος πρόσληψής τους. Στη συνάντηση παρέστη ακόμη και  η Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ

Αναχώρησαν την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπείες της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Νέστου προκειμένου να παραστούν στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις του Βελιγραδίου και του Βουκουρεστίου. Η τουριστική επιτροπή με επικεφαλή τον δημοτικό σύμβουλο κ. Χατζηγερακούδη Γιάννη από πολύ νωρίς οργάνωσαν τον τρόπο παρουσίας τους στις εκθέσεις προκειμένου να προβάλλουν τον Δήμο Νέστου στο εξωτερικό. Έτσι, ορίστηκαν οι αποστολές οι οποίες αναχώρησαν την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου για τις δύο χώρες προκειμένου να συμμετέχουν στις εκθέσεις.

Πράγματι, έστησαν αρτιότατα τα περίπτερα του Δήμου Νέστου τα οποία συγκέντρωσαν πλήθος επισκεπτών οι οποίοι ενθουσιασμένοι ζητούσαν να ενημερωθούν  με περισσότερες πληροφορίες από την επιτροπή για τις ομορφιές του Δήμου μας.

Τα μέλη της τουριστικής επιτροπής μοίραζαν στους επισκέπτες πληροφοριακό υλικό με το σχετικό τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου, καθώς και τοπικά προϊόντα που εντυπωσίασαν όσους τα δοκίμασαν.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΡΟΜΑ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο συνάντησε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στο γραφείο του αντιπροσωπεία των ΡΟΜΑ Χρυσοχωρίου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν το δίκαιο αίτημά τους που αφορά την εξεύρεση οικοπέδου προκειμένου να επεκταθεί η έκταση των κοιμητηρίων τους στο Χρυσοχώρι αφού στο ήδη υπάρχον οι θέσεις έχουν περιοριστεί . Αυτό προϋποθέτει την αγορά οικοπέδου από τον Δήμο, ο οποίος εδώ και τρία χρόνια έχει απευθυνθεί στους κατοίκους του χωριού προκειμένου να βρεθεί έκταση που να γειτνιάζει των κοιμητηρίων των ΡΟΜΑ και να εκπληρωθεί το αίτημά τους. Ο Δήμαρχος Νέστου δεσμεύτηκε στους εκπροσώπους των ΡΟΜΑ για την άμεση εκπλήρωση του δίκαιου αιτήματός τους.

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Πραγματοποιήθηκε και φέτος, όπως κάθε χρόνο το μνημόσυνο για τους σφαγιασθέντες κατοίκους του Μοναστηρακίου. Πλήθος κατοίκων επισκέφθηκε  το μνημείο των σφαγιασθέντων ενώ ο Δήμος Νέστου μεταξύ άλλων διέθεσε και το λεωφορείο του προκειμένου να μεταβούν στο χώρο οι κάτοικοι του χωριού.

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ SMS ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΠΟΤΕ

Το προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο για την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου πήρε αναβολή λόγω του ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης παρ’ όλο που όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ήταν παρόντες στην συνεδρίαση, έθεσε θέμα ακυρότητας του συμβουλίου επειδή η αρμόδια δημοτική υπάλληλος με δική της ευθύνη δεν έστειλε με sms την πρόσκληση για το συμβούλιο τρεις ημέρες νωρίτερα όπως προβλέπεται στους συμβούλους. Παρά την πρόταση του επικεφαλή της ελάσσονος αντιπολίτευσης να ξεπεραστεί η αγκύλωση, δεν έγινε δεκτή και πήρε αναβολή για την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER

Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκε στο γραφείο του την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Καβάλας κ. Σκορδάς Μιχάλης όπου παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκου αλλά και της συνεργάτιδας του Δήμου κας Βαρελίδου   συζήτησαν για τις προτάσεις του Δήμου Νέστου για το πρόγραμμα Leader του οποίου η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί το επόμενο διάστημα.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 1ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του 1ου Φιλανθρωπικού Πρωταθλήματος μπάσκετ των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Νέστου. Συμμετείχαν οι Σύλλογοι: Ποντίων Νέστου, Θρακιωτών Νέστου και οι Πολιτιστικοί Χρυσούπολης, Ζαρκαδιάς, Χρυσοχωρίου και Γέροντα.

Πραγματοποιήθηκαν ακόμη και διαγωνισμοί τρίποντων και βολών ενώ ακολούθησε μπάρμπεκιου από τους Συλλόγους.

Το πρωτάθλημα διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Γενικού Λυκείου  Χρυσούπολης και συγκέντρωσε πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια