Breaking News

Falcon Heavy: Η SpaceX έγραψε ιστορία & το κόκκινο ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο Tesla στο διάστημα

Επιτυχημένη η πρώτη εκτόξευση του πανίσχυρου πυραύλουΗ εκτόξευση του Falcon Heavy το βράδυ της Τρίτης χαρακτηρίστηκε ως επιτυχημένη, με σύσσωμους τους εργαζομένους της SpaceX να πανηγυρίζουν. Ο πύραυλος των 27 κινητήρων κατάφερε να ξεπεράσει το σημείο της μέγιστης καταπόνησης, το οποίο είναι το πιο επικίνδυνο για οποιαδήποτε εκτόξευση και έπειτα απελευθέρωσε τους δύο πλαϊνούς Falcon 9, οι οποίοι επέστρεψαν στο Kennedy Space Center σε μία άκρως εντυπωσιακή και συγχρονισμένη προσγείωση.Η επιτυχία δεν ήταν πλήρης όμως, αφού όπως μάθαμε αργότερα, ο κεντρικός πύραυλος του Falcon Heavy δεν προσνηώθηκε στη φορτηγίδα όπως είχε προγραμματιστεί. Η επιτυχία της εκτόξευσης, παρόλα αυτά, σηματοδοτεί ένα τεράστιο βήμα στις διαστημικές πτήσεις, αφού το κόστος αυτών μειώνεται δραματικά. Έχουν προγραμματιστεί μερικές ακόμα πτήσεις μέσα στη χρονιά.
Ο Elon Musk, μετά την επιτυχία, έστρεψε την προσοχή του στον BFR  ανακοινώνοντας πως η SpaceX δεν ενδιαφέρεται πλέον για επανδρωμένες πτήσεις με το Falcon Heavy και την Dragon κάψουλα και πως αυτό το ρόλο θα αναλάβει πλέον ο επόμενης γενιάς BFR. Ωστόσο άφησε ανοιχτό ένα παράθυρο πως αν υπάρξουν καθυστερήσεις με τον BFR και ταυτόχρονα η Dragon κάψουλα είναι έτοιμη για αποστολές μικρής απόστασης με τον Falcon Heavy, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν.

Το Tesla Roadster ξεκινά το ταξίδι του στο διάστημα

Το Tesla Roadster με τον Starman στη θέση του οδηγού ήταν το κερασάκι στην τούρτα για την εκτόξευση του Falcon Heavy. Μετά από παραμονή έξι ωρών σε γεωστατική τροχιά για να αποδείξει ο Elon Musk στην Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία τις δυνατότητες απευθείας παράδοσης φορτίων σε GEO, ο πύραυλος που μετέφερε το Tesla πυροδότησε και πάλι τους κινητήρες του.


Δυστυχώς όμως ξεπέρασε την τροχιά που έπρεπε να ακολουθήσει για το Άρη και πλέον το Tesla με τον Starman βρίσκονται σε τροχιά που περνάει μέσα από τη ζώνη αστεροειδών, η οποία βρίσκεται ανάμεσα από τον Άρη και τον Δία.


Παραμένει άγνωστο λοιπόν τι θα συμβεί στο αυτοκίνητο, μάλλον αυξάνονται όμως οι πιθανότητες να συγκρουστεί με κάποιο διαστημικό σώμα. Αστρονόμοι στο Twitter ζητούν την ακριβή τροχιά του Roadster για να μπορέσουν να υπολογίσουν τις πιθανότητες σύγκρουσής του, καθώς και πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να φτάσει στο βαθύ διάστημα.Η SpaceX πρόσφερε live streaming με αρκετές κάμερες από το Tesla Roadster όσο βρισκόταν σε τροχιά. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το...σουρεαλιστικό video παρακάτω.

Η SpaceX επιβεβαιώνει πως έχασε τον κεντρικό πύραυλο του Falcon Heavy


Η SpaceX δεν κατάφερε απλά να εκτοξεύσει χωρίς προβλήματα τον πιο ισχυρό πύραυλο που διαθέτει η ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή, αλλά πρόσφερε και την ικανοποίηση της ταυτόχρονης προσγείωσης των δύο πλαϊνών πυραύλων που το αποτελούν. Δυστυχώς η επιτυχία στην ανάκτηση των πυραύλων δεν ήταν ολοκληρωμένη, αφού όπως επιβεβαίωσε η ίδια, ο κεντρικός πύραυλος χάθηκε.Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Elon Musk, ο κεντρικός πύραυλος μπόρεσε να πυροδοτήσει μόνο τον ένα από τους τρεις κινητήρες που έπρεπε για να προσνηωθεί στην drone φορτηγίδα που τον περίμενε στον ωκεανό. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορέσει να μειώσει αρκετά την ταχύτητά του και να συγκρουστεί με την επιφάνεια του νερού με ταχύτητα 483km/h, σε απόσταση 90 μέτρων από τη φορτηγίδα. Οι δύο κινητήρες του καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ τα συντρίμμια κατέκλυσαν και τη φορτηγίδα. “Έχουμε το video, μάλλον θα είναι άκρως εντυπωσιακό…αν οι κάμερες δε διαλύθηκαν επίσης”, δήλωσε ο Elon Musk.
Το live video από τη φορτηγίδα διακόπηκε λίγο πριν να φτάσει ο κεντρικός πύραυλος, ωστόσο ο ήχος από τη ζωντανή μετάδοση αναφέρει πως “χάσαμε τον κεντρικό πύραυλο”.

Η εκτόξευση του Falcon Heavy ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο live stream του YouTube

Η εκτόξευση του Falcon Heavy της SpaceX, αναμεταδόθηκε ζωντανά μέσω του καναλιού της εταιρίας στο YouTube. Και σύμφωνα με τα νούμερα, πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο live stream στην ιστορία του YouTube. Πάνω από 2.3 εκατομμύρια άνθρωποι συντονίστηκαν για να παρακολουθήσουν ζωντανά την εκτόξευση. Σε live streaming μεταδόθηκε και το ταξίδι του Starman με το Tesla Roadster σε τροχιά.Το ρεκόρ live streaming στο YouTube διατηρεί ακόμα το Red Bull Stratos άλμα, το οποίο συγκέντρωσε 8 εκατομμύρια ταυτόχρονους θεατές το 2012.Πηγή : unboxholics.com

Δεν υπάρχουν σχόλια