Breaking News

Αποστομωτικές απαντήσεις Δημάρχου Νέστου στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ


Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5 Μαρτίου και στα εκτός ημερησίας θέματα, ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, προέβη σε μια σειρά σημαντικών ανακοινώσεων αλλά και απαντήσεων σε ανυπόστατες φήμες:

· Αναφέρθηκε αρχικά, στη στήριξη των υπαλλήλων των Παιδικών Σταθμών με συμβολικό κλείσιμό τους στις  20/02/2018 αντιδρώντας έτσι στην απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση γεγονός που οδηγεί σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες.
· Στη συνέχεια, επισήμανε τις  ενέργειες του Δήμου για επάνδρωση οδηγών ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης, καλύπτοντας το οικονομικό κόστος.
· Ειδική αναφορά έκανε στις ενέργειες που προέβη ο Δήμος (εγγράφοντας στον προϋπολογισμό το ποσό των 10.000€) για την αγορά οικοπέδου στο Χρυσοχώρι προκειμένου να επεκταθούν  τα κοιμητήρια των ΡΟΜΑ.
· Αναφέρθηκε ακόμη, στην άμεση αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων στον Δήμο, κυρίως στην περιοχή του Ορεινού αλλά και την Κεραμωτή, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και χωρίς να υπάρξουν προβλήματα.
· Ο Δήμαρχος Νέστου ήταν πολύ αιχμηρός στο θέμα των καταγγελιών των «γνωστών-αγνώστων» :
i. Για το έργο του κόμβου των σφαγείων που «δυστυχώς» για κάποιους ολοκληρώθηκε στην ώρα του.
ii. Για τη πιο γρήγορη μεταφορά του ιατρείου Κεραμωτής σε νέο χώρο ενώ, κι εδώ είναι το οξύμωρο οι κάτοικοι Κεραμωτής δεν θέλουν να φύγει και πάνω από όλα κάνοντας τόσους αγώνες ώστε να παραμείνει, τώρα καταγγέλλεται η καθυστέρηση της μεταφοράς.
iii. Για την περίεργη καταγγελία να ανοιχτεί το κτήριο του πρώην Αστυνομικού  Τμήματος Κεραμωτής προκειμένου να καταγράψουν οι αστυνομικοί ποιος και τι έχει αποθηκευτεί εντός του κτηρίου. Φυσικά δεν βρέθηκε τίποτα παρά μόνο ένα κενό κτήριο. Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ σε όλο του το μεγαλείο ! Ο Δήμαρχος τόνισε πως η αντιπολίτευση οφείλει να είναι παραγωγική και να στηλιτεύει πραγματικά γεγονότα και όχι φανταστικά.
·  Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα (2-4/03/2018) και την σημαντική βράβευση του Δήμου στην συμβολή του στην αειφόρο ανάπτυξη.
·  Ανακοίνωσε επίσημα τους νέους Αντιδημάρχους Οικονομικών κ. Σαββαϊδη Λάζαρο και Τουριστικής Ανάπτυξης κα Κοσμίδου Λαρίσα.
Στα θέματα ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν:
· Η πρόσληψη 11 υδρονομέων για 6 μήνες.
· Η μείωση των τελών άρδευσης στον Δήμο για τις καλλιέργειες τριφυλλιού και καλαμποκιού
από 25€ μέχρι πρότινος σε 17€.
· Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με την ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ για τη λειτουργική αναβάθμιση συστήματος συλλογικής εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών ή και άλλων προϊόντων.
· Η οικονομική ενίσχυση του συλλόγου Ηπειρωτών Δήμου Νέστου με το ποσό των 1.000€.
· Η οικονομική ενίσχυση προμήθεια υπολογιστών για το Κέντρο Υγείας προκειμένου να καταγράφονται επείγοντα περιστατικά (Ο Δήμος Νέστου καλύπτει ήδη κόστος αναλώσιμων, γραφικής ύλης και καυσίμων.)
· Η 3η αναμόρφωση- τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Νέστου οικονομικού έτους 2018.
· Η συνδιοργάνωση του 5ου Φεστιβάλ Τεχνολογίας και Τεχνημάτων από το 1ο ΕΠΑΛ Χρυσούπολης (Οικονομική ενίσχυση 3.000€)
· Η υποβολή αιτήματος έκτακτης επιχορήγησης από τον Δήμο Νέστου με το ποσό των 7.000 για την εκτέλεση εργασιών σιδεροκατασκευών στις σχολικές μονάδες της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της έκτακτης επιχορήγησης  από τον Δήμο του ποσού των 7.200€ για εργασίες ελαιοχρωματισμού στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής  Δήμου Νέστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια