Breaking News

Απάντηση της Αναπτυξιακής Νέστου στις καταγγελίες


Αγαπητές συνδημότισσες  και συνδημότες μου, η σημερινή Δημοτική Αρχή από την 1ημέρα της θητείας έχει αποδείξει έμπρακτα ότι πορεύεται με γνώμονα τα δημοτικά και όχι τα προσωπικά της συμφέροντα. Αντιθέτως, η παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» του πρώην Δημάρχου μετά από όσα πρόχειρα και αβάσιμα διατύπωσε στο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ξεπέρασε κάθε όριο φανφαρισμού και φτηνού λαϊκισμού. Η στάση τους, το μόνο, που υποδηλώνει είναι μια προσπάθεια απελπισμένης πολιτικής δεοντολογίας και μανιώδους επίδειξης, δίχως ουσιαστική πολιτική στάση για τα δημοτικά θέματα.

  Με το παρόν θα διαλευκάνω κάθε σημείο, για το οποίο άφησε αιχμές το ανωτέρω Δελτίο. Θέλω  να καταλάβουν όλοι οι συνδημότες μας, ποιος μιλάει με στοιχεία και ποιος αερολογεί με κενά. Γιατί η δική μας παράταξη πορεύεται με κινητήριο δύναμη την εμπιστοσύνη του κόσμου στην πολιτική της Διαφάνειας. Γι’ αυτό το λόγο είναι στη διάθεση των συμπολιτών μας κάθε οικονομικό στοιχείο και συναλλαγή της Αναπτυξιακής Νέστου Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ καθώς και τα πρακτικά των αποφάσεων τα οποία νομίμως τηρούμε και δεν έχουμε στα σπίτια μας, όπως έπραττε  η προηγούμενη Διοίκηση. Από την 1η ημέρα λήψης των καθηκόντων μας ως Δημοτική Αρχή, φροντίσαμε και νοικοκυρέψουμε το ταμείο της Αναπτυξιακής ΑΕ αλλά και του Δήμου, διαχειριζόμενοι ορθά και με επιμέλεια τα δημοτικά έσοδα. Αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα, από τα νόμιμα οικονομικά παραστατικά τα οποία συνοδεύουν κάθε οικονομική συναλλαγή και επαναλαμβάνω ότι  είναι στη διάθεση των συμπολιτών μας.

   Αντιθέτως, όταν αναλάβαμε την Διοίκηση, βρήκαμε πλήθος απλήρωτων τιμολογίων ύψους κοντά στα 140.000 ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων, κόπηκε κατά τους 4 τελευταίους μήνες πριν αποχωρήσει η προηγούμενη Διοίκηση, δηλαδή κατά την προεκλογική περίοδο. Ας μας πει η προηγούμενη Διοίκηση και την καλώ Δημόσια να απαντήσει, γιατί άφησε απλήρωτα όλα αυτά τα τιμολόγια σε προμηθευτές του τόπου μας; Μήπως η πελατειακή αυτή πολιτική αποτέλεσε για εκείνους μια ύστατη προσπάθεια να καλύψουν προεκλογικές οικονομικές τους υποχρεώσεις;

   Κατά την προηγουμένη Διοίκηση, όποιο τιμολόγιο δεν καταχωρήθηκε  ποτέ, δεν είναι δυνατό να αναγνωριστεί και να εξοφληθεί ως  νόμιμη οφειλή. Επιπλέον πολλά τιμολόγια, ναι μεν καταχωρήθηκαν, αλλά είτε δεν προηγήθηκε ποτέ απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Νέστου Α.Ε Ο.Τ.Α. είτε  αφορούσαν εμπορεύματα, υλικά και υπηρεσίες,  που ουδέποτε παραδόθηκαν ή δεν είχαν σχέση με τους  σκοπούς της Αναπτυξιακής Νέστου. Για όλα τα ανωτέρω οι πάροχοι υπηρεσιών και  οι έμποροι αναγκάζονται εξαιτίας της πελατειακής τακτικής της προηγούμενης δημοτικής παράταξης να κινούνται σήμερα  δικαστικά καθώς η δικαστική οδός αποτελεί μονόδρομο για την νόμιμη εξόφληση τους, αναγκασμένοι να επωμίζονται τόσο εκείνοι όσο και η Αναπτυξιακή Νέστου τα δικαστικά έξοδα. Τι απέγιναν και που χρησιμοποιήθηκαν όλα τα ανωτέρω αγαθά-υπηρεσίες άραγε...

 Επίσης γιατί η μείζονα αντιπολίτευση δεν πλήρωσε τα δεδουλευμένα του  τότε Διευθυντή της Αναπτυξιακής Νέστου, με αποτέλεσμα η σημερινή διοίκηση να έρχεται αντιμέτωπη με άλλο ένα μεγάλο ποσό οφειλής;;
Αντιθέτως η σημερινή διοίκηση για κάθε οικονομική της συναλλαγή λαμβάνει απόφαση έγκρισης διοικητικού Συμβουλίου και εξοφλεί άμεσα κερδίζοντας  συνεχώς την εμπιστοσύνη της τοπικής αγοράς.
Σχετικά με το Δημοτικό Camping «Αμμόγλωσσα» Κεραμωτής, εδώ σας προσκαλώ να συγκρίνετε, πως μας παραδόθηκε και πως είναι σήμερα. Ήταν παράγκα και το μετατρέψαμε σε στολίδι. Φυσικά κάποιοι «καλοπροαίρετοι» θέλησαν να σταθούν εμπόδιο στο έργο μας, καταγγέλλοντας έως και την αλλαγή περίφραξης, καθώς δεν ενδιαφέρονται βεβαίως για την αναβάθμιση του τόπου μας, παρά μόνο επιθυμούν με  απεγνωσμένες προσπάθειες να αποτρέψουν το έργο μας. Όμως δεν είναι σωστά πληροφορημένοι. Το Δημοτικό Camping «Αμμόγλωσσα» Κεραμωτής έκανε έσοδα στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2014 ύψους 34.000,00€ ενώ επί της σημερινής Διοίκησης το  Σεπτέμβριο του 2017 έκανε έσοδα ύψους 124.000€. Οι αριθμοί μιλούν και αποδεικνύουν από μόνοι τους την ανοδική πορεία  του Δημοτικού Camping «Αμμόγλωσσα» Κεραμωτής. Οι  προσπάθειες και παρεμβάσεις της παρούσας Διοίκησης ανέδειξαν το Δημοτικό Camping  όχι μόνο στο Δήμο μας αλλά και σε όλη την Περιφέρεια, ως σημαντικό πόλο έλξης τόσο Ελλήνων όσο και ξένων τουριστών,  κάτι που αποδεικνύει και η επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού.

  H Αναπτυξιακή Νέστου  δέχθηκε 2 αιτήματα εφημερίδων του Νομού και 1 αίτημα τοπικής εφημερίδας, και φυσικά απάντησε θετικά στο αίτημα της   τοπικής εφημερίδας, με σκοπό την προβολή των δραστηριοτήτων της, καθώς ο ρόλος και οι σκοποί λειτουργίας της αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την προβολή και ανάδειξη του τόπου μας.

  Σχετικά με τα 12.000€ οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι εγκρίθηκε το εν λόγω ποσό ομόφωνα από το ΔΣ της Αναπτυξιακής για την υλοποίηση εργασιών καθ’όλη την διάρκεια του έτους 2018, με σκοπό την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος  στον Δήμο μας και όχι για γαρύφαλλα στα μπουζούκια, όπως συνήθισαν να κάνουν άλλες προηγούμενες  Διοικήσεις….

  Επίσης από το 2010 υπάρχει κομμένο τιμολόγιο ποσού 10.000 € με αιτιολογία την δεντροφύτευση με 700 πλατάνια ,  200 σφεντάμια, 825 πεύκα και  300 ακακίες.  Πού είναι σήμερα η περιβόητη δεντροφύτευση μετά από 8 ολόκληρα χρόνια να το επισκεφθούμε ;; Το μόνο, που είδαμε έως τώρα είναι το τιμολόγιο των 10.000 ευρώ.

 Γιατί η προηγούμενη Διοίκηση  ποτέ δεν διεκδίκησε οφειλές μισθωμάτων από τους ενοικιαστές της Αναπτυξιακής Νέστου; Γιατί προέβη σε παράνομες  μειώσεις μισθωμάτων; Μήπως εξυπηρετούσε πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα;

  Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι στις 28-6-2012 ψηφίστηκε ομόφωνα από το ΔΣ της Αναπτυξιακής η προμήθεια σκαλωσιάς από τοπικό προμηθευτή  αξίας 5.000 €. Ωστόσο στις 6-12-2012 κατατέθηκαν από την Αναπτυξιακή στον ανωτέρω προμηθευτή 10.000 € (τα υπόλοιπα 5.000 αυθαίρετα;;). Στη συνέχεια στις 22-10-2013 έγινε εκ νέου κατάθεση  ποσού 6.000€ και στις 25-10-2013 κατάθεση ποσού 3.000€  πάλι στον ίδιο προμηθευτή, χωρίς κανένα νόμιμο παραστατικό να έχει βρεθεί καταχωρημένο έως σήμερα και δίχως να προηγηθεί απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου για τα παραπάνω ποσά. Για ποιο λόγο έγιναν αυτές οι  καταθέσεις;; πού κρύβεται η οικονομική Διαφάνεια της  προηγούμενης διοίκησης;;

 Απορίας άξιο αποτελεί το γεγονός ότι η προηγούμενη Διοίκηση από τον Μάιο 2013 έως Δεκέμβριο 2013 ξόδεψε ποσό 2.459,00 € σε γεύματα σε μία συγκεκριμένη και μόνο ταβέρνα δίχως έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής. Αναρωτιέμαι αν αξίζει να συγχαρώ τον τότε πρόεδρο της Αναπτυξιακής για την φιλοξενία του σε βάρος των δημοτικών εσόδων…

Όσο για τα σχόλια σχετικά με  την Ελάσσονα Αντιπολίτευση θεωρώ ότι  δεν χρειάζεται τους λαϊκισμούς της Μείζονος Αντιπολίτευσης  για να προβληθεί ή για να ασκήσει  την δική της πολιτική.
Το «παρεάκι», όπως τραγελαφικά χαρακτήρισε στο δελτίο τύπου της η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ την επιτροπή τουριστικών εκθέσεων, να σας ενημερώσω ότι  τα τελευταία 2 χρόνια γέμισε την Κεραμωτή με τουρίστες. Η συμμετοχή του Δήμου Νέστου και της Αναπτυξιακής Νέστου στα τουριστικά μας περίπτερα καθώς και στα τουριστικά περίπτερα τόσο της Περιφέρειας όσο και του ΕΟΤ  έχουν ως αποτέλεσμα την συνεχή  προβολή και τουριστική ανάπτυξη της Κεραμωτής, όπου η ανέγερση νέων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων είναι συνεχής.

  Ο Ασκός του Αιόλου έχει ήδη ανοίξει και το προκαλέσετε μόνοι σας κύριοι της Νέας Εποχής. Η Αλαζονεία και ο πόθος σας για την εξουσία δημιούργησε ένα εργάκι το οποίο έχει ρίξει αυλαία και δεν το έχετε αντιληφθεί. Η αρχή του τέλους, σε κάθε ύστατη προσπάθεια σας να μας διαβάλλετε, έχει φτάσει. Τα αβάσιμα «κατηγορώ» εναντίον της παρούσας διοίκησης, έχουν έρθει στην επιφάνεια και αποδείχθηκε η κενότητα τους. Η εποχή, στην οποία έχει μείνει ο νους σας όχι νέα δεν είναι αλλά βαδίζει αποκλειστικά στα μονοπάτια του λαϊκισμού και των κοινότυπων αντιπολιτευτικών δηλώσεων . Η τακτική σας είναι παρωχημένη και δεν προσφέρει ίχνος ουσιαστικής πολιτικής για τους δημότες μας.
Οι μάσκες έπεσαν και δεν το έχετε καταλάβει.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής
Νέστου Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.

Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια